До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яким буде новий сезон Ukrainian Fashion Week noseason sept 2021

Новий сезон Ukrainian Fashion Week триватиме з 2 по 5 вересня за традицією в культурно-мистецькому комплексі "Мистецький арсенал". Яким буде майбутній Тиждень моди, розповідаємо в цьому матеріалі.

Заснований у 1997 році, UFW став першим Тижнем моди в Центральній Європі. Відтоді, попри будь-які політичні чи економічні ситуації у світі або країні, організатори не скасували жодного сезону — тож у вересні 2021 року відбудеться вже 49-й Тиждень моди в Україні.

Реклама

Аналізуючи зміни у світовій fashion-індустрії, каталізатором яких стала пандемія COVID-19, бачимо, що 2020 і 2021 стали роками випробувань та експериментів і для модної спільноти України.

Кілька сезонів тому Ukrainian Fashion Week, усвідомлюючи виклики, що стоять перед будь-яким Тижнем моди, і демонструючи готовність відповідати на них, задля підтримки українських дизайнерів оголосив про запровадження концепції позасезонності — NO SEASON Season і запропонував так званий phygital-формат проведення шоу. Гібридний формат UFW передбачає інклюзивність для всіх, хто цікавиться українською модною індустрією, завдяки відкритому online-доступу до показів. Професійна спільнота — представники медіа, баєри, інфлюенсери — запрошені відвідати Тиждень моди й ознайомитися з колекціями дизайнерів offline, дотримуючись карантинних обмежень.

Пріоритетними напрямами Ukrainian Fashion Week залишаються: підтримка молодих дизайнерів, сталий розвиток моди й кроссекторальність.

BE SUSTAINABLE! Fashion Summit

4 вересня 2021, під час Ukrainian Fashion Week noseason sept 2021, в online- і offline-форматі відбудеться захід, присвячений розвитку стійкої моди в Україні — 4-й BE SUSTAINABLE! Fashion Summit. Тема четвертого саміту — "Циркулярна мода".

Спікери розкажуть про актуальні проблеми циркулярної моди й особливості її розвитку на локальних ринках. Серед запрошених спікерів — Марта Маркез (Marta Marques), засновниця бренду Marques Almeida, Орсола де Кастро (Orsola de Castro), засновниця й креативна директорка глобального розвитку Fashion Revolution, Керрі Мерфі (Kerry Murphy), засновник The Fabricant, Олена Фроляк, головна редакторка інформаційної служби ICTV.

NEW GENERATION OF FASHION

Ukrainian Fashion Week упродовж своєї 24-річної роботи відкриває нові імена в модній сфері України, підтримує молодих дизайнерів і сприяє їхньому професійному розвитку. Про пріоритетність цього напряму й отримані результати свідчить залучення до офіційної програми Ukrainian Fashion Week 16 показів молодих дизайнерів. У межах нового сезону Ukrainian Fashion Council представляє унікальний проєкт для молодих дизайнерів — New Generation of Fashion.

Це перша комплексна програма, актуальна для кількох категорій молодих дизайнерів України, які мають різний професійний досвід і прагнуть до успіху у сфері моди. Важливим аспектом проєкту є те, що він дає змогу молодим дизайнерам отримати унікальний досвід і знання від авторитетних українських дизайнерів. Менторами New Generation of Fashion стали члени Ukrainian Fashion Council.

Програма охоплює серію лекцій, індивідуальні консультації, програму менторства й створення колекцій зусиллями молодих дизайнерів — учасників проєкту. Презентація колекцій New Generation of Fashion відбудеться п’ятого вересня в межах Ukrainian Fashion Week noseason sept 2021. Проєкт втілюється в життя за підтримки Українського культурного фонду.

Програма
NFT Art Exhibition

Майданчик Ukrainian Fashion Week завжди відкритий для колаборацій з креативними індустріями. У межах нового сезону вперше відбудеться виставка сучасного криптоарту. Для участі у виставці відберуть 30 робіт, які потім покажуть медіа та гостям 49-го сезону Ukrainian Fashion Week. Перевагу віддадуть роботам, які мають певний зв’язок з ідеями й образами сучасної моди та уособлюють її стиль, філософію і вплив на сучасну людську свідомість.

Після закінчення осінньої сесії Ukrainian Fashion Week буде сформовано короткий список із семи художників, яким запропонують створити колекційні NFT в колаборації з відомими українськими дизайнерами. Ця співпраця стане частиною окремого артпроєкту, який продовжиться в лютому. Організатори виставки — Ukrainian Fashion Week та Mint a Star. Куратор проєкту — Таїсія Пода. Партнер NFT art exhibition — Absolute Yachts in Ukraine.

Спеціальні події

Також у межах Ukrainian Fashion Week noseason sept 2021 відбудеться серія спеціальних подій:

  • презентація чайних суконь POUSTOVIT за підтримки бренду LOVARE;
  • церемонія нагородження переможців Fashion Film Festival Kyiv 2021 за підтримки Державного агентства України з питань кіно;
  • фінал конкурсу молодих дизайнерів одягу "ПОГЛЯД у майбутнє" за підтримки Ukrainian Fashion Council і Українського культурного фонду;
  • презентація фотосесії "Дрес-код казино" (стиліст — дизайнер Кирило Харитонцев, фотограф — Валерій Ведута) у просторі Billionaire.

Phygital-формат Ukrainian Fashion Week передбачає трансляції всіх показів і подій на міжнародному медіасервісі MEGOGO. Перегляд на MEGOGO буде безплатний навіть для незареєстрованих користувачів. Доступ до трансляцій, що будуть доступні в розділі "Шоу", можливий з будь-якого куточка світу. Всі охочі зможуть переглядати події на будь-якому пристрої, що підтримує медіасервіс: Smart TV, комп’ютери, смартфони тощо.

Завдяки партнерству між Ukrainian Fashion Week та SYNEVO оргкомітет UFW, волонтери й учасники технічної команди Тижня зроблять експрес-тест на антиген COVID-19. Всі присутні на майданчику UFW пройдуть температурний скринінг і дотримуватимуться маскового режиму.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.