До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Met Gala 2024: Інститут костюма оголосив тему виставки наступного року

Нова виставка Інституту костюма, що відкриється навесні 2024 року, пройде під темою "Сплячі красуні: пробудження моди" (Sleeping Beauties: Reawakening Fashion). Приблизно 250 предметів з постійної колекції музею — деякі з них дуже рідко зустрічаються на публіці — будуть представлені абсолютно по-новому.

Реклама

Від англійської моди XVII століття до сучасних дизайнерів, серед яких Філіп Лім, Стелла Маккартні та Коннор Івс, — виставка охопить 400 років історії. Представлять унікальні дизайни Ельзи Скіапареллі, Іва Сен-Лорана, Крістіана Діора, Юбера де Живанші та багатьох інших канонічних творців моди.

Ендрю Болтон, куратор Інституту костюма, сказав: "Мода — це одна з найбільш емоційних мистецьких форм через її зв’язок із тілом. Вона пронизана пам’яттю та емоціями. Я сподіваюся, що ця виставка викличе чимало емоцій".

Болтон розповів, що на виставці також будуть представлені історично значущі та естетично довершені твори, які занадто крихкі, аби їх знову коли-небудь одягнули. Це і є ті "сплячі красуні" з назви виставки. Замість того щоб виконувати свою первісну функцію, ці речі — як-от старовинний ліф та шовкова атласна сукня 1887 року американського кутюр'є Чарльза Фредеріка Ворта — будуть представлені через дисплей.

Багато вбрань будуть виставлені у тандемі з сучасними витворами моди, які мимоволі перегукуються зі своїми пращурами. Техніка ілюзії, відома як привид Пеппера, буде використана для відновлення деяких предметів одягу, тоді як відеоанімація, проєкція світла, звукозаписи, AI, CGI та інші форми сенсорної стимуляції будуть застосовуватися для створення контексту навколо кожного твору. Болтон додав, що виставка буде формуватися навколо трьох основних "зон" — землі, моря та неба — оскільки вона простежує ставлення до природного світу через моду та маніпулювання природними матеріалами для створення одягу: "Це ода природі та емоційній поетиці моди".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.