До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ігри з об’ємами: Giambattista Valli Couture весна-літо 2021

Італійський дизайнер Джамбаттіста Валлі представив нову колекцію в межах Тижня високої моди в Парижі. Йому вдалося влаштувати неповторне цифрове шоу, яке передало всю розкішність і феєрію кутюрних суконь. Дизайнер присвятив цей незвичний сезон грі з об’ємами, які так близькі його серцю. "Іноді я дивлюся на інші Доми високої моди й бачу багато прикрас. Кутюр — це не про прикраси. Мода — це передусім об’єми, — заявив дизайнер. — Коли ви робите ескіз прет-а-порте — маєте бути дизайнером, а коли працюєте над кутюрним убранням, то маєте стати скульптором. У цьому різниця між створенням простору і його прикрашенням". Використовуючи підручні інструменти, як-от: оброблення по косій, ефект деграде й тонни невагомої тафти, він обробив кожен з образів, щоб домогтися тих самих величезних розмірів, що втілюють головну ідею цієї колекції.

Giambattista Valli Couture весна-літо 2021

Дизайнер не став заощаджувати на тюлі для своїх фірмових бальних суконь, які щоразу стають дедалі ширшими й водночас не втрачають своєї чарівності. Він показав багатоярусні й багатошарові витвори, ніби зіткані із цукрової вати в пилово-рожевих, яскраво-червоних, суто білих або драматичних чорних тонах із золотими цятками. Деякі були у формі лебедів, інші подібні до невагомої плісованої стрічки, а треті відсилали до накидок грецьких богинь, розшитих страусовим пір’ям. Крім об’ємів, однією з головних ліній у колекції стали ефектні рукави. Giambattista Valli представили спадні єпископські рукави, розкльошені варіанти й пишні рукави-ліхтарики. Образи дизайнер завершив об’ємними зачісками, натхненими світлинами італійської топмоделі Бенедетти Барзіні та американської актриси й моделі Маріси Беренсон 1960-х.

Реклама
Giambattista Valli Couture весна-літо 2021
Giambattista Valli Couture весна-літо 2021
Giambattista Valli Couture весна-літо 2021

У представленому фільмі про нову колекцію дизайнера кутюрні сукні переплелися з кадрами будівель Севільї. У такий спосіб він прагнув показати своїм клієнтам, що наснажило його почуття об’єму і в чому полягає глибше відсилання. "Час, у якому ми нині живемо, пов’язаний з об’єднанням культур. Севілья — місце, де іспанська й ісламська культури зливаються разом і створюють нову третю культуру", — сказав Джамбаттіста Валлі.

Giambattista Valli Couture весна-літо 2021
Giambattista Valli Couture весна-літо 2021
Giambattista Valli Couture весна-літо 2021

Через призму колекції можна побачити, як коди севільяни й фламенко пробиваються крізь скуйовджені спідниці Валлі чи драма мантильї відбивається в його напівпрозорих вуалях. У колекції йдеться про обмін. Так Марко Поло поїхав до Китаю й привіз в Італію локшину. Тепер можна сказати, що сукня, яку придумав у Севільї хлопчик з Рима, а створили її в паризькому ательє й одягнули в бальному залі в Китаї, досить добре уособлює цю ідею. Більше світлин колекції Giambattista Valli Couture весна-літо 2021дивіться в нашій галереї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.