До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дизайнер Том Форд став мільярдером

Виробник косметичних засобів і засобів для догляду Estée Lauder тепер є власником Tom Ford, що стало першим кроком гіганта краси у світі моди та його найбільшою угодою в історії. Так, The Estee Lauder Companies (ELC) стали єдиним власником бренду та його інтелектуальної власності. Угода оцінюється у $2,8 млрд.

Том Форд

Том Форд, який заснував свій однойменний бренд у 2005 році, і далі виконуватиме функції креативного директора бренду до кінця 2023 року. Голова правління Доменіко Де Соле залишатиметься консультантом упродовж цього періоду. "Компанії Estée Lauder є ідеальним домом для бренду. Вони були надзвичайними партнерами з першого дня створення моєї компанії, і я дуже радий бачити, як вони стали розпорядниками розкоші в наступному розділі бренду Tom Ford", – ідеться в заяві Форда.

Реклама
Tom Ford весна-літо 2023

Події передувало багато місяців спекуляцій стосовно того, хто захопить модний дім Tom Ford, щойно в липні стало відомо: бренд найняв інвестиційний банк Goldman Sachs для вивчення можливостей продажу. У серпні Wall Street Journal повідомив, що Estée Lauder веде переговори про придбання Tom Ford приблизно за 3 мільярди доларів, а раніше цього місяця стало відомо, що Kering також брали участь у переговорах.

Tom Ford весна-літо 2023

Американський концерн Estée Lauder відомий своїми косметичними брендами, засобами для догляду за шкірою та парфумами, як-от Estée Lauder, La Mer, Mac і Clinique, і володіє ліцензією на кілька брендів краси класу люкс, включно з Tom Ford Beauty, який запустили у 2006 році. За словами представників конгломерату, ця угода сприятиме творчому нагляду за бізнесом Tom Ford Beauty, збільшить швидкість і маневреність у прийнятті рішень, а також дасть можливості для подальшого проникнення в Інтернет. Інші переваги угоди передбачають забезпечення довгострокового грошового потоку від володіння брендом Tom Ford Beauty після закінчення терміну дії чинної ліцензії у 2030 році. Це також позбавить потреби сплачувати роялті та відкриє нові джерела доходу від ліцензування, повідомила компанія.

Угода оцінює загальну вартість підприємства у $2,8 млрд. Компанії Estée Lauder виплатять приблизно $2,3 млрд з відрахунком $250 млн, сплачених ELC на момент закриття від власника ліцензії на окуляри Tom Ford Marcolin. $300 млн у вигляді відстрочених платежів надійде з липня 2025 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.