До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Енн Гетевей — про свій новий експериментальний стиль

Голлівудська акторка Енн Гетевей розповідає про внутрішні зміни, які спонукали до ренесансу її стилю — так званого, "Еннісансу" — за останні два роки.

Реклама

Минулої весни я зустріла Енн Гетевей у нью-йоркському Mandarin Oriental, на 53-му поверсі над квітучим Центральним парком. На ній був фіолетовий костюм Valentino і пара глянцевих човників на платформі. Попри те, що Гетевей є своєрідною іконою тисячоліття — вона знялася в таких популярних фільмах, як "Щоденники принцеси" (2001) і "Диявол носить Prada" (2006) — акторка вважає, що саме покоління зумерів вплинуло на її більш експериментальний стиль. "Я знаю, що це звучить так, ніби я надто наслідую тренди, але мода зумерів мене справді захопила, — каже вона. — Це веселе покоління. Його представники справді визначають себе самі".

Сидячи навпроти Гетевей, ви закохуєтеся в усе: посмішку, волосся, голос. Але цього разу мій погляд захопила порцеляново-ідеальна шкіра: SHISEIDO оголосив Гетевей новою амбасадоркою своєї лінії VITAL PERFECTION, що охоплює низку розкішних кремів, лосьйонів і масок, які повертають здоров’я та бадьорість шкірі. "Якщо вам пощастить прожити справді довге життя, ваша шкіра несе в собі ваші спогади та спадщину, — каже Гетевей. — Якщо можете ставитися до неї з любов’ю, турботою й повагою та плекати її якнайкраще, це приноситиме дивіденди впродовж усього вашого життя". Вона підкреслює, що її філософія догляду за шкірою полягає не в досконалості, а в розкритті можливостей.

Гетевей поспілкувалася з Vogue, щоб обговорити радість догляду за шкірою, новий стиль та пошук балансу у своєму житті.

Вітаю з новою роллю в SHISEIDO! Як це, стати частиною цього бренду?

Для мене це честь. Це бренд, який протягом багатьох поколінь був синонімом найвищої якості. Я просто дуже, дуже схвильована, що вони відчули, що я та, хто може це ефективно продемонструвати.

Що вам найбільше подобається в бренді?

Турбота, продуманість, строгість і пристрасть. Я відчуваю, що мої стосунки з SHISEIDO дозволили мені бачити з набагато більшою ясністю, глибиною та вдячністю. Компанія має багату спадщину в Японії, і було цікаво спостерігати, як їй вдалося вийти на міжнародний рівень, не втративши жодної частини свого характеру, цілісності й ідентичності.

Коли ви почали захоплюватися доглядом за шкірою?

Я працювала з однією актрисою, коли мені було 20 років, і спостерігала, як вона знімає макіяж наприкінці кожного робочого дня. І це був багатокроковий процес. Тоді я почала ставитися до своєї шкіри делікатніше, з більшою увагою. Я зрозуміла, що чим довше я роблю догляд за шкірою пріоритетом, тим менше я ношу макіяжу. У макіяжі немає нічого поганого, і насправді я ношу його досить часто для своєї роботи. Але я вважаю, що у своєму житті я справді щаслива просто у своїй шкірі, натуральному вигляді.

Що робить для вас догляд за шкірою ритуалом?

Я знаходжу для цього час насамперед тому, що в мене чутлива шкіра. Окрім того, я досягла того етапу в житті, де розвинула звички, які працюють на мене, й з якими у мене склалися певні чуттєві стосунки. І тому відчуття, коли знімаю макіяж наприкінці дня, відчуття зволоження шкіри перед сном, відчуття від нанесення на шкіру продукту, який справді покращить її, — це все робить мене щасливою. Якщо вам пощастило досягти певного віку у вашому житті, ви розумієте, що ваші звички є вашою спадщиною. Мене це дуже хвилює. Мене дуже захоплює ідея інвестувати в себе, в ту версію себе, якою я сподіваюся одного дня стати.

Ми не можемо говорити про красу, не обговорюючи моду. Що надихнуло вас почати більше ризикувати?

Ерін Волш — моя чудова стилістка! Вона мене надихає. Її стиль справді вразив мене, і те, як вона вдягає речі. Вона будь-що завжди носить максимально легко. Просто побачивши, як вона це робить, я захотіла так жити. І я справді захоплена поколінням зумерів, їхніми стосунками з модою та сприйняттям себе.

Покоління зумерів любить колір!

Концепція дофамінової моди дуже весела! А також я відчуваю, що дизайнери самі веселяться. Відчуваю, що людям це подобається. Можливо, так було завжди, і, можливо, я була єдиною людиною, яка просто спостерігала, як усі інші розважаються. Але саме зараз я навчилася насолоджуватися модою.

Очевидно, що на червоній доріжці ви вдаєтеся до гламурніших вбрань, але який ваш підхід до стилю, коли ви не на роботі?

Я дійсно шукаю і прагну балансу. Є так багато аспектів мого життя, які настільки повні, що, коли я не на роботі й коли ставки не надто високі, я намагаюся триматися чогось досить простого та зручного. Але мені некомфортно, якщо в образі немає хоч чогось цікавого. Можливо, я ніколи не ходитиму містом у спортивних штанах, але я знайду щось таке зручне, як спортивні штани.

Як ще знайти баланс у своєму житті?

Ми з моєю подругою розмовляли про це, і вона сказала: "Я не маю зв’язку зі словом баланс; я пов’язую себе зі словом гармонія". І це дуже резонувало зі мною, адже баланс здається ще однією справою у списку справ. А гармонія це про те, щоб навчитися бути присутнім в моменті. Я людина, і я все ще вчуся цього, але я знаю: якщо я можу повністю бути присутньою в моменті, мені стає легше.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.