До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про новий бренд Альбера Ельбаза

Альбер Ельбаз оголосив про запуск власного лейблу AZfashion. Його засновують під патронатом конгломерату Richemont, який також володіє брендами Azzedine Alaïa, Cartier, Chloé, Yoox Net-a-Porter group і Van Cleef & Arpels.

Альбер Ельбаз

Мароккансько-ізраїльський дизайнер найбільш відомий своєю роботою у ролі креативного директора французького модного Дому Lanvin. Цю посаду він обіймав протягом 14 років, перш ніж раптово покинув пост 2015-го. З тих пір ходило багато чуток про те, чим же Ельбаз займається або як він повернеться в індустрію, скажімо, замінить Карла Лагерфельда в Chanel. Але за винятком кількох колаборацій з Tod's і Frederic Malle, він залишався в тіні протягом чотирьох років.

Реклама

Названий AZFashion, власний бренд Ельбаза стане "інноваційним і динамічним стартапом, що матиме за мету перетворити мрії на реальність", – йдеться в релізі. "Почувши, як Альбер Ельбаз описує своє бачення моди, і як вона надихає його, я знову був вражений його креативністю і проникливістю", – заявив голова правління Richemont, Йоганн Руперт. Тоді як дизайнер сказав, що "дуже радий співпрацювати з Richemont і створити свою фабрику мрій, яка зосередиться на розробці рішень для сучасних жінок".

Вихід Альбера Ельбаза на шоу Lanvin весна-літо 2016

З огляду на досвід Альбера в Lanvin, можна припустити, що одна з його "мрій" – змінити правила роботи в сегменті розкішної моди. На FGI Night of Stars Awards 2015 року, де він отримав премію Superstar Award всього за кілька тижнів до звільнення, Ельбаз висловився з приводу того, як індустрія перетворює дизайнерів на "іміджмейкерів". Наступного року він виступив з лекцією в американській школі дизайну Parsons і порушив питання балансу між креативною частиною роботи і веденням бізнесу: "Якби у нас було краще спілкування, кращий діалог з керівництвом, ми б могли створювати красиву моду і чудову команду".

У Lanvin Альбер Ельбаз допоміг жінкам почуватися красивими, впевненими в собі і, що важливо, щасливими. Одного разу Сьюзі Менкес назвала його "улюбленцем кожної дівчини" і була права, адже в індустрії його вважають генієм і практично живою легендою. Тому не дивно, що всі з нетерпінням чекають деталей про AZFashion і, звичайно ж, першої колекції.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.