До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ніжний захист: BEVZA весна-літо 2018 показ в Нью-Йорку

Веня Брикалін про нову колекцію BEVZA, показ якої відбувся 10 вересня в Нью-Йорку.

Світлана Бевза зуміла стати головним ньюзмейкером київських тижнів моди, не показавши в Україні жодної речі, – про шоу BEVZA, що готувалося в Нью-Йорку, не говорив лиш лінивий, а рідкісні фото з лукбуку передавалися з рук в руки під грифом "секретно". Велика відповідальність у зв'язку з міграцією показу до Нового світу й необхідність грати на одному полі зі світовими зірками пішла Світлані на користь.

Реклама
BEVZA весна-літо 2018


Одяг як спосіб самооборони – в новій колекції за допомогою кмітливо скроєних суконь і топів, натхнених бронежилетами, дизайнер говорить про необхідність захисту і протистояння всесвітньому злу. Тут читається подвійний сенс. По-перше, в країні за межею нервового зриву тема загрози насилля й боротьби з ним видається більш ніж актуальною. По-друге, військову амуніцію дослідив у своїй роботі австрійський дизайнер Гельмут Ланг – на зламі міленіуму він епатував американський модний істеблішмент своїм баченням майбутнього (а точніше прагматичного і жорстокого сьогодення). Ця рима в Нью-Йорку виглядає напрочуд доречною – Бевза б'є в правильні точки. У руках дизайнера брутальні бронежилети перетворюються на делікатні топи з сатину, а плащі-палатки кольору хакі трансформуються в вишукані, нехай і з масивними плечима, сукні, які інакше, окрім як ніжними, не назвеш.

BEVZA весна-літо 2018

Терапевтична жіночність колекцій BEVZA – це те, що за очевидної любові дизайнера до концептуальних рішень, рятує її роботу від надмірної надуманості. Бевза вміє витримати баланс між стерильними ідеями і чуттєвими речами, які дівчата можуть носити в реальному житті. А її найкращі колекції трапляються тоді, коли дизайнерка дозволяє собі бути іронічною та смішною. Цього разу посмішкою в бік гарного смаку виглядали бандажні ліфи і штани з низькою посадкою – в лінію поясу дизайнер упроваджує лямки нижньої білизни. Кращі зразки чудернацького стилю нульових Бевза доповнює прозорими плащами і сумками з пакувальної плівки. У відвертості цих нарядів дизайнер постулює очевидне: кращий захист – це напад. З почином!

BEVZA весна-літо 2018
BEVZA весна-літо 2018
BEVZA весна-літо 2018
BEVZA весна-літо 2018

Вес показ можна побачити тут.

Читайте також:

Streetstyle:​Неделя моды в Нью-Йорке весна-лето 2018​

Сильна жіночність: Victoria Beckham весна-літо 2018

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.