До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 українських sustainable-брендів представили свої колекції в Лос-Анджелесі під час Vegan Fashion Week

Vegan Fashion Week на кілька жовтневих днів перетворив Лос-Анджелес на столицю sustainable-моди й представив унікальне шоу в партнерстві з Ukrainian Fashion Week. 11 українських sustainable-брендів взяли участь у спільному показі в Лос-Анджелесі, який відбувся під гаслом "Співчуття" та засвідчив безпрецедентну підтримку українських дизайнерів. Це стало фінальною подією воєнного сезону UFW International Season SS23.

У Лос-Анджелесі в межах Ініціативи Support Ukrainian Fashion було представлено образи 11 українських дизайнерів, серед яких Chereshnivska, Dzhus, House Martin, Gorohova, Ochis, Oversized, Roussin, Sheezen, Palingenisy, Devohome та Reviclo – усі бренди є cruelty-free та sustainable.

Реклама

Photo by The Hendrys

Photo by The Hendrys

Ukrainian Fashion Week з вдячністю прийняв запрошення партнерства від Vegan Fashion Week. Напрям sustainability in fashion не може існувати в одній окремій країні. На жаль, негативний вплив на довкілля не має кордонів. Тільки співпраця в питанні збереження екології, а також постійний обмін досвідом можуть дати позитивні глобальні результати.

Photo by The Hendrys

"Однією з найбільших проблем у розвитку sustainability in fashion є неповне розуміння всіх аспектів стійких практик у створенні одягу. Стратегію сталого розвитку варто розглядати з кількох аспектів: соціального, культурного, екологічного та економічного. Зазвичай саме соціальна й культурна адженди вважаються, на жаль, другорядними в системі комплексних рішень. Цей сезон Vegan Fashion Week був присвячений саме цьому аспекту sustainable fashion. І хоча показ українських дизайнерів містив багато цікавих і нових кейсів, ми всі відчули, що мода нині демонструє нові пріоритети — солідарність і відданість гуманістичним та демократичним цінностям", — коментує Олександра Какуріна, керівниця департаменту в роботі з дизайнерами Ukrainian Fashion Week.

Упродовж VFW відбувся шоурум sustainable-брендів. Vegan Fashion Week є стартовим майданчиком для веганської моди та ключовою платформою для важливих повідомлень. Міська влада Лос-Анджелеса нагородила VFW Сертифікатом визнання, відзначаючи рух за поширення послання співчуття як основи миру в усьому світі та підкреслюючи зв’язки між людьми, біорізноманіттям і нашим впливом на планету.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.