До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зірковий камбек: взуття peep-toe повертається

Був час, коли відкриті пальці ніг вважалися втіленням вишуканості. В золотий вік Голлівуду зірки, як-от Ріта Гейворт або Лана Тернер, супроводжували цим типом взуття будь-який образ, від бікіні до чайної сукні. З гламуру 1940-х років, перестрибнувши кілька десятиліть, peep-toe "приземлилися" у 2000-му, а згодом — і у 2023-му, закріплюючи статус естетики Y2K як всюдисущої.

Blumarine
Blumarine

Реклама

Заява про те, що peep-toe повернулися, змусить здригнутися не одного свідка рубежу тисячоліть. Але така реальність: настав час стерти пил з опального взуття, яке колись носили з вузькими штанами та мініспідницями. Покази сезону весна-літо 2023 підтвердили офіційне повернення цього елементу гардероба нульових. Одним із найяскравіших прикладів є Blumarine, чиї сукні поєдналися з туфлями на платформі із застібкою на щиколотці. Naeem Khan також показали це взуття з довгими сукнями. А у Giambattista Valli можна побачити найвиразнішу версію: платформа XXL, яка супроводжує золотисті туфлі з відкритим носком.

Naeem Khan
Naeem Khan

Giambattista Valli
Giambattista Valli

Окрім цього, дизайнери представили і мюлі з відкритим носком. Якщо Tod's обирають ностальгічні босоніжки 1990-х років, то Carolina Herrera роблять ставку на набагато жіночнішу версію з бантом. Michael Kors — іще один бренд, який презентував це взуття, що поєднує в собі статус і спокусу.

Carolina Herrera
Carolina Herrera

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Tod's
Tod's

Інша інтерпретація цієї тенденції стосується чобіт із вирізом на пальцях. Acne Studios представили їх у ключі total look у клітинку віші, в супроводі легінсів і відповідного верху. Rochas також включили у свою весняно-літню колекцію чоботи з відкритим носком із атласної тканини з флористичними мотивами. Світ моди вже звик бачити це взуття: Вікторія Бекхем зробила його своєю уніформою і поєднує зі спідницями-олівцями та в'язаними светрами. Повернення peep-toe сталося зокрема завдяки їй. Британська дизайнерка додала ці ботильйони до своєї колекції осінь-зима 2019/2020, і відтоді вони перейшли в категорію вуличної моди.

Acne Studios
Acne Studios

Rochas
Rochas

Відкриті пальці спостерігалися і у гладіаторських черевиках на шнурівці, які ми бачили на подіумі. Якщо минулої весни вони були помічені в колекціях Armani або Louis Vuitton, то в прийдешньому сезоні їх представили Balmain та Jonathan Simkhai. Звичайно ж, із надвисокою платформою. Тож без сумніву можна сказати, що взуття, закинуте до найтемнішого кутка шафи, повернулося, щоб залишитися.

Текст: Nuria Luis

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.