До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Селянська хустинка — вишуканий та практичний тренд цього літа

Хустинка — аксесуар з давньою історією. Вона прикрашала голови людей різних культур і континентів упродовж багатьох століть. У світі моди її популярність то зростає, то спадає, що часто пов'язано з актуальністю ретростилю, який періодично повертається в тренди. Але цього року на Каннському кінофестивалі Гантер Шафер з'явилася на червоній доріжці у білому костюмі Prada в стилі "молочниці", наче героїня картини Яна Вермеєра, доповнивши образ хустинкою. І ось так цей аксесуар знову опинився в центрі уваги.

Звісно, це не означає, що доти ніхто із зірок не носив хустини. Цей аксесуар можна було часто побачити в гардеробах Белли Гадід та Кендалл Дженнер, а інфлюенсери завжди демонстрували різноманітні варіанти використання хустинок. Тож для стильної хустки завжди було місце в моді. Але тепер, коли вони знову на піку популярності, багатьом цікаво, як їх носити.

Хоча хустка на голові часто асоціюється з відпочинком на сонячному пляжі або десь на природі, — це неймовірно універсальний аксесуар. З нею можна створити безліч цікавих образів. Окрім того, вона так само легко впишеться в осінній чи зимовий гардероб. Для холодної пори просто варто обирати щільніші матеріали та темніші кольори — вони зроблять цей ніжний аксесуар більш практичним.

Але краса хустинки полягає не тільки в її універсальності щодо сезону. Залежно від способу зав'язування, вона може доповнити різні ансамблі. Ви можете створити вишуканий образ у стилі 1960-х з хусткою на голові, зав'язаною під підборіддям, наче Одрі Гепберн чи Жаклін Кеннеді. Зав'язавши її назад, щоб з потилиці звисав трикутник, ви зможете зібрати як і сучасне вбрання, так і вбрання в стилі Керолін Бессетт-Кеннеді з 1990-х. Ви можете навіть повністю огорнути голову, на бабусин лад, чи зав'язати бавовняну бандану в стилі Y2K. Всі ці варіанти зараз актуальні, тож обирайте те, що вам більше до вподоби.

Хустинка додасть особливого шарму будь-якому образу, зігріє вас у прохолодну погоду та зробить ваше вбрання цікавішим. Ви можете вибрати легкий блискучий шовк, шифонову тканину, бавовняну вуаль із мереживом або зубчастою обробкою, або льон. Щодо кольорів та візерунків — теж повна свобода вибору. Підійдуть нейтральні кольори, яскраві візерунки — пейслі, горошок, клітинка. Навіть звичайна біла хустка може стати чудовим аксесуаром. Головне — обирайте те, що вам подобається на дотик та має стильний вигляд.

Прагнете створити ідеальний літній образ у європейському стилі, як у Гантер Шафер? Тоді поєднайте хустинку з легкою романтичною сукнею або літньою сукнею з відкритою спиною — це класичний та безпрограшний варіант. Також підійде спідниця з рюшами та блузка в стилі бохо-шик для більш жіночного образу. А якщо хочете додати цікавості пляжному образу, беріть приклад із сестер Дженнер і Гадід — поєднуйте хустинку з купальником. Це стильний та практичний аксесуар для відпочинку.

Окрім цього, хустинку можна зав'язувати на голові та навколо неї безліччю способів, що робить її улюбленим аксесуаром представників міжнародного стрит-стайлу. Ось лише кілька варіантів для натхнення: її можна делікатно зав'язати вузлом на плечах або прикрасити брошкою, ніжно зав'язати навколо шиї, прикрасити хвіст чи пучок або навіть вплести у високу зачіску. Варіантів безліч — на що вистачить вашої фантазії.

За матеріалом vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.