До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Річ дня: перша сумка Ruslan Baginskiy

Ruslan Baginskiy представили першу сумку, яка поєднує їхню любов до головних уборів та нову для бренду нішу. Називається аксесуар ‘HatBag’ — це сумка-трансформер, як відкриває нову сторінку в майже 10-річній історії марки.

Реклама

HatBag — це аксесуар-трансформер, який можна носити як солом’яну панаму, а також як сумку на довгій шкіряній ручці, через плече або на руці. Виготовлена з натуральної соломи та шкіри, ця унісекс "сумка-капелюх" є логічним продовженням для бренду про мультизадачний дизайн і технічну майстерність. "Я працюю із соломою та плетінням з моменту заснування бренду, і мені давно було цікаво еволюціонувати до інших форм та виробів, створити цілісний літній образ звертаючись до українських технік", — розповідає дизайнер.

Плетіння лози та соломи є однією з первісних форм народного мистецтва для багатьох країн, зокрема і для України. У створенні дропу сумок дизайнер працював з одним із центрів цього мистецтва — у селі Іза в Закарпатській області. Місцева техніка лозоплетіння належить до списку ЮНЕСКО нематеріальної культурної спадщини України, а вироби з Ізи колись експортувались по всьому світу. "Я був здивований дізнатися, що плетені меблі саме з Ізи прикрашали веранду митця Ренуара. Ідея створення сумок частково натхнена цим селом, його історією. Деякі елементи виготовлені саме там — у співпраці з місцевими майстрами".

Сумки Ruslan Baginskiy транслюють місію бренду — поєднувати українські ремесла з інноваціями; розповідати про українську природу та культуру в сучасних умовах. "Частина моєї місії — показати красу моєї країни, її природи та спадщини", — ділиться Руслан. "Кошики з лози, солом'яні павуки, плетені дідухи, — це дуже рідні для українців речі, пов'язані з багатьма теплими спогадами. Мені хотілося представити українську традицію плетіння в контексті сьогодення, таким чином вона продовжує своє життя."

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.