До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Onitsuka Tiger — кросівки, які слід додати в свій гардероб

Onitsuka Tiger — трендові кросівки 2023 року, на які варто звернути увагу.

Реклама

New Balance має стилізовану літеру N, adidas — знакові смужки, Nike — свуш. А Onitsuka Tiger? Японський бренд, який належить спортивній компанії Asics, відомий "тигровими смугами" на своїх кросівках — двома вертикальними рисками, які перетинаються з двома злегка вигнутими лініями збоку від п’яти до підошви. Вони використовуються не лише для прикрашання. Коли кросівки вперше були представлені в 1960-х роках, ці лінії також мали на меті зміцнити взуття й таким чином забезпечити надійність і комфорт.

Японські ремісники уславлені своєю майстерністю у найдрібніших деталях. Багато фахівців часто присвячують все своє життя гонитві за технічною досконалістю, вишуканістю та зразковим виконанням, завдяки чому японська продукція має попит у всьому світі. За цими стандартами працює й Onitsuka Tiger, відомий японський лейбл спортивного взуття, заснований ветераном Кіхачіро Оніцука в 1949 році.

Життя кросівок Onitsuka Tiger починається в японському місті Сакаімінато в префектурі Тотторі, де майстри з понад 30-річним досвідом виготовляють кросівки неперевершеної якості. Вони застосовують складні для освоєння навички, зокрема ручне полірування та ручну роботу зі шкірою. Потім кросівки доробляються в місті Хігашіосака, в префектурі Осака, на фабриці Sagawa Crafts, яка спеціалізується на обробці шкіри для одягу та аксесуарів з 1972 року.

Після того як японський спортивний бренд змінив назву на Asics в 1977 році, Onitsuka Tiger був виведений на ринок як суббренд і з часом припинив активну діяльність. У 2002 році Onitsuka Tiger був нарешті успішно перезапущений. За рік Ума Турман взула жовто-чорні кросівки бренду у фільмі "Вбити Білла".

Ума Турман і Квентін Тарантіно на зніманні фільму
Ума Турман і Квентін Тарантіно на зніманні фільму "Вбити Білла", 2003

Однією з найпопулярніших пар кросівок лейблу стали Onitsuka Tiger Mexico 66. Їхній дизайн був створений у співпраці з найкращими спортсменами та був запущений як "Олімпійська лінія" за два роки до Олімпійських ігор 1968 року в Мехіко. Понад 50 років по тому модель Onitsuka Tiger Mexico 66 знову користується популярністю. І не для занять спортом, а в повсякденному житті.

У 2023 році Onitsuka Tiger повернули собі колишню славу. Завдяки простому крою це взуття пасуватиме до будь-якого образу. Ретросилует на вузькій підошві має однаково чудовий вигляд зі спідницями, штанами, костюмами чи повсякденними сукнями.

Незважаючи на технічну витонченість, саме універсальність кросівок Onitsuka Tiger забезпечила їм почесне місце в секторі найстильнішого взуття.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.