До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гібрид балеток і кросівок — специфічне, але зручне взуття

Балет — це мистецтво чи спорт? Здається, він може бути тим і іншим. На тлі відродження популярності балеток і поширеності "балеткору" модниці вибирають нове взуття: гібрид балеток і кросівок, який поєднує жіночну естетику з функціональністю більш ергономічного технічного взуття.

Simone Rocha
Simone Rocha

Реклама

Якщо є щось, у чому переконалися знавці моди, так це в довговічності тренду "балеткор", який вийшов з подіумів й оселився в соціальних мережах. Але всередині цієї гіпержіночної естетики виникло спортивне оновлення — балетні кросівки, які гармонійно поєднують функціональність та красу.

Британський бренд Simone Rocha вперше представив балетні кросівки в колекції сезону весна-літо 2021 і відтоді випустив кілька різних варіантів цього гібридного дизайну. Сімон Роша описує балетні кросівки як "зіткнення та контраст", що пояснює, чому дизайнерка не вагається використовувати більш драматичні елементи балетного взуття — атлас, стрічки та мереживо — й додавати їх до відверто спортивних елементів кросівок, як-от товста гумова підошва. Крім того, Сімон Роша наголошує на ергономічній природі гібридного взуття, оскільки професійні балерини не мають такої розкоші, як власники балетних кросівок, які можуть отримати все — стиль і комфорт.

Після балетних кросівок Simone Rocha багато різноманітних брендів почали представляти власні варіанти такого взуття. Від вишуканих пар, що більше схожі на кросівки, до пастельно-рожевих балеток з ненав'язливими деталями спортивного взуття — представляємо найстильніші балетні кросівки цього сезону.

Nike
Nike
Grounds
Grounds
Snow Peak
Snow Peak
ASICS x Kiko Kostadinov
ASICS x Kiko Kostadinov
JW PEI
JW PEI
Cecilie Bahnsen
Cecilie Bahnsen
GANNI
GANNI
Rombaut
Rombaut
SIMONE ROCHA
SIMONE ROCHA

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.