До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Еспадрильї — найкраще літнє взуття

Під час моєї першої подорожі в Мадрид єдина черга, у якій я стояла, вела мене не до картини "Герніка" Пабло Пікассо і не до стійки із шоколадним чуросом, а до Casa Hernanz, іспанського виробника еспадрилій з 1845 року. У Casa все робиться вручну, і покупці можуть вибрати між різною висотою підборів і величезною варіацією кольорів. Згідно з вебсайтом виробника, технології, що лежать в основі сьогоднішнього виробництва пари взуття, мають дуже давню історію; єдиним поліпшенням було додавання гумової підошви. Виходячи з Casa Hernanz, я виносила із собою пів дюжини туфель. Зрештою, кожна пара еспадрилій коштувала приблизно як мій обід.

Vogue US, грудень 1992 рік. Фото: Arthur Elgort

Іспанія вважається батьківщиною еспадрилій. Підошва туфель зроблена з кісок сушеної трави еспарто — зелені, що росте на півдні Іспанії, а поява взуття знайомого нам зовнішнього вигляду датується XIII століттям. Можна сказати, що наступна віха в історії еспадрилій настала в 1970 році, коли Ів Сен-Лоран попросив Castañer допомогти йому створити нову версію знаменитого жіночого плетеного взуття на платформі. Результат увійшов в історію моди — Castañer, бренд, який засновано в місті Баньолес у 1927 році, і далі створює цей дизайн. І навіщо винаходити велосипед? Як віддана шанувальниця, я впевнено можу сказати, що еспадрильї на платформі — це ідеальне літнє взуття.

Реклама
Vogue US, грудень 1992 рік. Фото: Arthur Elgort

Подібно до м’яких кросівок, розроблених з особливою амортизацією, найкращі еспадрильї — з їхньою гнучкою плетеною підошвою — це взуття, яке можна носити весь день. Крім цього, еспадрильї ідеальні для пляжу. Вибирайте варіант з пласкою підошвою — і ви анітрохи не нудьгуватимете за своїми капцями. Крім того, вони додадуть образу вінтажного настрою: у стилі Лорен Беколл і Грейс Келлі — прихильниць цього літнього взуття. Залежно від моделі, яку виберете, еспадрильї можна поєднувати із чорними штанами й накрохмаленою білою сорочкою, легкою квітчастою сукнею або з бікіні на пляжі.

Vogue.ua зібрав 7 найкращих пар еспадрилій для яскравих літніх образів.

<b>Эспадрильи предметка</b>

Текст: Lilah Ramzi

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.