До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Улюблені лофери принцеси Діани

Лофери Діани, Принцеси Уельської, наприкінці 90-х стали частиною спадщини королівського стилю. А точніше — пара Gomminos від Tod's, яка є синонімом її літнього гардероба, що забезпечує блиск і комфорт. Так само як її невістка, Герцогиня Кембриджська, завжди асоціюватиметься з туфлями від LK Bennett, Діана — це рекламний постер фірмового взуття Tod's.

Принцеса Діана, 1997 рік

Для створеної наприкінці 70-х моделі Gommino прототипом слугували кросівки з 50-х. Миттєво впізнавані завдяки 133 камінцям на підошві, блідо-блакитні й жовто-коричневі лофери Діани були аналогом строгих туфель-лодочок для спекотної погоди. Разом з накрохмаленою сорочкою й укороченими штанами чинос її лофери стали тим предметом гардероба, який розв’язував би будь-яку головоломку, пов’язану з вибором образу впродовж теплих місяців 97-го й 98-го.

Реклама
Принцеса Діана в Анголі, 1997 рік

"Після розлучення вона була набагато вільнішою, — розповіла одного разу Анна Гарві, стилістка Діани, про дуже розслаблений підхід Діани до образів. — Все стало набагато упорядкованішим і до певної міри наблизилося до спортивного стилю, що відповідало її ролі добродійного працівника. Діана перейшла на темно-синій, сірий і пастельні кольори. Вбрання, які вона носила під час подорожей до Анголи та Боснії, були її власною ідеєю і дуже доречною".

Принцеса Діана, 1997 рік

Відтоді як Діана дистанціювалася від королівської сім’ї і поставила свою роботу на перше місце, модель Gomminos вподобали й знаменитості: від Уми Турман до Джордан Данн. Це й не дивно — майстерність виготовлення взуття Tod's сама по собі дуже промовиста. Ця улюблена модель Діани у м’якому відтінку й досі є шикарною літньою інвестицією.

Текст: Alice Newbold

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.