До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 головних аксесуарів сезону осінь-зима 2023/2024

Покази сезону 2023/2024 завершилися, і можна з упевненістю сказати, що дизайнери все більше прагнуть зрозуміти, як ми живемо та одягаємось у реальному житті, і наповнити цю реальність особливими деталями. Це означає, що туфлі із гострим носком, символ жіночності, співіснуватимуть із практичним взуттям, як-от армійські черевики. Vogue.ua зібрав 11 головних аксесуарів сезону осінь-зима 2023/2024, на які варто звернути увагу вже зараз.

Надвеликі шарфи

На показі Saint Laurent моделі були закутані у великі шалики, що за обʼємом конкурували з блейзерами, представленими Ентоні Ваккарелло. У Etro великий шарф став ознакою безтурботного богемного способу життя, а в Giorgio Armani він символізував повернення до гламуру Старого Голлівуду. Хай там як, надвеликий шарф – це найтрендовіший аксесуар сезону.

Реклама

Saint Laurent
Saint Laurent

Michael Kors Collection
Michael Kors Collection

Etro
Etro

Гострий носок

Зараз не час для солодкості "дівчачих" круглих носків. Оскільки права жінок продовжують розмиватися, гостроносі туфлі — це запрошення для жіноцтва оволодіти своєю сексуальністю, знайти та застосувати свою силу.

Valentino
Valentino

Miu Miu
Miu Miu

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Незвичні ручки

У сумках цього сезону — все про ручки. Вони можуть набувати вигляду манжет або браслетів, простих чи складних за формою. Незалежно від того, чи то форма риби, як у Bottega Veneta, чи старовинна телефонна трубка, як у Puppets and Puppets, вишукана ручка може додати химерності у ваше повсякденне життя.

Acne Studios
Acne Studios

Bottega Veneta
Bottega Veneta

Puppets & Puppets
Puppets & Puppets

Чоботи вище коліна

За потужністю та практичністю ніщо не зрівняється з черевиками за коліно. Ідеальна пара — трохи вища за спідницю або пальто, з якими їх носять.

Isabel Marant
Isabel Marant

Stella McCartney
Stella McCartney

Hermes
Hermes

Металізовані матеріали

Металеві сумки прийдешнього сезону виконують подвійну функцію: з легкістю вміщують речі першої необхідності і діють як доза дофаміну протягом дня.

Givenchy
Givenchy

Gucci
Gucci

Dries Van Noten
Dries Van Noten

Хутряні босоніжки

Є щось дуже ніжне в тому, щоб огорнути ноги м’яким штучним хутром. Однак щодо босоніжок, які ми бачили цього сезону, йшлося не про тепло — практичне використання матеріалу — а скоріше про відчуття м’якості, яке протистоїть жорсткому світові.

Burberry
Burberry

Khaite
Khaite

Sportmax
Sportmax

Клатч

Відкинувши на другий план і мініатюрні сумки, і аксесуари розміру XXL, клатчі гучно повернулися на подіуми, а отже — і в гардероби зіркових модниць.

Jil Sander
Jil Sander

Miu Miu
Miu Miu

Versace
Versace

Практичні черевики

Черевики в армійському стилі — невід’ємна частина осіннього гардеробу. Вони, звичайно, гарні, але правда в тому, що дизайнери просто люблять доповнювати жіночні силуети цими практичними парами.

Fendi
Fendi

Chloe
Chloe

Dior
Dior

Яскраві колготки

Схоже, червоні колготки де-факто стали важливим аксесуаром прийдешньої осені. Вони доповнювали прозорі сукні у Dolce & Gabbana та костюми з короткими спідницями у Theory. І це найкращий спосіб додати кольору вашому гардеробу.

Theory
Theory

Coperni
Coperni

Rev
Rev

Кінець логоманії

Дизайнери віддають перевагу "непомітним" сумкам, які набувають обрисів їхніх фірмових знаків, як-от торбинка у формі камелії Chanel або оновлення забутої класики Thom Browne — офісного настінного годинника.

Chanel
Chanel

Thom Browne
Thom Browne

Coach
Coach

Чітке бачення

Дивно вважати окуляри, необхідні для поліпшення зору, модним трендом, але ще дивніше розуміти, що моделі в окулярах на подіумах — це надзвичайно рідкісне явище. У Louis Vuitton, Miu Miu та Balenciaga окуляри з прозорими скельцями стали символом погляду в майбутнє — і надії.

Louis Vuitton
Louis Vuitton

Miu Miu
Miu Miu

Balenciaga
Balenciaga

Текст: Laia Garcia-Furtado

За матеріалами vogue.com.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.