До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрети стилю Жаклін Кеннеді

Жаклін Був'є, як її звали у дівоцтві, народилася 28 липня 1929 року. Але всьому світу вона більше відома як Жаклін Кеннеді, перша леді США і законодавиця моди, на стиль якої рівнялися жінки по обидва боки Атлантики. Її головним дизайнером був Олег Кассіні, він створив для Кеннеді гардероб, що став надзвичайно цитованим. Сукні без рукавів і довгі рукавички, спідниці до колін і туфлі на низьких підборах, капелюшки – обов'язкові елементи її офіційного стилю. Крім Кассіні вона воліла класичні французькі марки: Dior, Givenchy, Chanel.

Жаклин и Джон Кеннеди
Жаклін і Джон Кеннеді

Зовнішність Жаклін не була ідеальною, але знання своїх сильних сторін і недоліків допомогло стати їй іконою стилю. Vogue.ua вивчив стиль першої леді і вибрав п'ять прийомів, які використовувала Жаклін Кеннеді для створення своїх продуманих до дрібниць образів.

<b>gallery-822-5</b>

Форма обличчя Жаклін Кеннеді була незвичайною. Свої квадратні вилиці і широко посаджені очі вона вважала не найвдалішим поєднанням, тому фотографуватися строго в анфас не любила. Найчастіше можна побачити її фото в пів оберта або з трохи нахиленою головою. Також завдяки Кеннеді масивні сонцезахисні окуляри, що закривають пів обличчя, стали надзвичайно популярним аксесуаром у той час.

Жаклін Кеннеді не могла похвалитися пишними формами, але за допомогою суконь без рукавів і з максимально закритими грудьми спритно зміщувала акценти з зони декольте на витончену лінію плечей.

До власної зовнішності Кеннеді ставилася вимогливо, але шанобливо. Навіть власні руки не здавалися їй достатньо хорошими, тому приховувала вона їх за допомогою рукавичок. Це надавало її образу аристократичності і вишуканості.

Спортивна фігура Жаклін змушувала її вибирати прості за силуетом вбрання спокійних відтінків, щоб не фокусувати зайву увагу на відсутності талії.

Високий зріст Жаклін Кеннеді і великий розмір ступні змусили її ретельно ставитися і до вибору взуття. Компромісним рішенням стали туфлі на невисоких підборах, не вищі п'яти сантиметрів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.