До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві покажуть нові балети "Underground" та "Друзі" — рефлексію на тему війни

19 квітня в Києві відбудеться прем'єра двох одноактних балетів — "Underground" та "Друзі", — над якими працює відомий український хореограф, засновник театру "Київ Модерн-балет" Раду Поклітару. Обидва балети є хореографічною рефлексією на тему війни і поставлені на музику латвійського композитора ПетерісаВаскса.

Балет "Underground"

Раду Поклітару вперше поставив балет "Underground" у 2008 році: тоді він взяв за основу сюжету фразу Жана Поля Сартра "Пекло — це інші" та міркував про біблійне пекло. Проте сьогодні балет є розповіддю про людей, яких загнала в умовне підземелля війна. У закритому просторі, де вони змушені спільно перебувати, їхні емоції досягають надзвичайних пікових точок: кохання перетинається з ненавистю, радість змішується з відчаєм. Там кожна миттєвість залишає питання, чи зможуть вони колись повернутися на поверхню?

Реклама

В основі постановки "Друзі" — історія не лише про сьогоденням війни, а й про дружбу, підтримку та надію, яким є місце у нашому житті попри будь-що. Цю історію через танець розповідають четверо танцівників: Анастасія Баірд, Олексій Бусько, Катерина Курман, Олександр Павлученко. "У далекому 2008 році відбулася прем'єра балету "Underground" на музику скрипкового концерту Васкса, — розповідає про нові вистави Раду Поклітару. — Через 16 років я зважився знову доторкнутися до творчості Васкса — цього разу це віолончельний концерт. Низький й глибокий звук віолончелі особливо точно й пронизливо підкреслюють почуття, які ми переживаємо під час війни".

Раду Поклітару

Прем'єра двох одноактних балетів "Underground" та "Друзі" відбудеться 19 квітня в приміщенні Київської опери на Подолі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.