До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Інтерв’ю з Apache Crew – наймоднішими танцівниками України

Apache Crew, наймодніша танцювальна команда в країні, яка пройшла шлях від участі в телешоу до створення театру.

"Відчуйте свого партнера! Де пристрасть? Де секс?" Так Анатолій Сачивко, хореограф і засновник Apache Crew, "виховує" своїх підопічних. У танцювальній студії Dside на Либідській гримить музика: сьогодні тут репетирують тридцятеро людей – більша частина команди Apache Crew. В залі спекотно, всюди спортивний одяг, кросівки, гімнастичні мати. Танцівники готують номер для Євробачення: під музику, написану спеціально для них вони ставлять міні-вистави про вуличну молодь, щоб показати усім, як танцюють на вулицях Києва. Високий блакитноокий Анатолій вимагає від танцівників пристрасті – на вулицях без неї ніяк. Пристрастей вистачає в наступній сцені, коли танцівники репетирують вуличну бійку: юнаки "літають" залом з дикими криками, а дівчата витанцьовують перед ними. Надзвичайно хочеться пуститися в танок з ними.

Реклама
"Мої однодумці не повинні бути схожі на мене. Нудно, коли всі танцюють однаково".

Apache Crew знає уся країна: вони – зірки кліпів Джамали, Монатіка, гурту Bahromа й інших артистів. Дружба Сачивко з Джамалою почалась ще в 2015-му році під час зйомок кліпу "Заплуталась", а минулого року Джамала довірила йому знімати кліп на пісню "1944", з якою співачка перемогла на Євробаченні. Вони поїхали в Карпати, на закинуту радіолокаційну станцію "Памір" високо у горах, на кордоні з Румунією, – і зняли там відео про плем’я, у якого сталося нещастя. Знімали у червні, і з +30 температура несподівано опустилась до +9: почалась злива, дороги розмило – Джамала каже, що це були найважчі зйомки в її житті. Але танцівники Apache Crew не розгубились: голодні й змерзлі, у мокрому одязі, три дні вони танцювали під дощем. "От тільки шкода, що у нас не було репетицій, – згадує Анатолій. Я бачив Джамалу вже в кадрі, але енергії в неї достатньо, тому зйомки були успішними".

У гурті Apache Crew півсотні людей, у кожного своя історія: Дмитро Щебет, переможець російського шоу "Танці з зірками", переїхав у Київ з Казахстану спеціально заради Apache Crew, а Марія Козлова з Самари роботу в команді поєднує з майстер-класами і гастролями по всьому СНД. Усі працюють в різних стилях: Щебет, приміром, танцює тільки брейк-данс, Козлова – вакінг. "Підбираючи команду, я точно знав, мої однодумці не повинні бути схожими на мене. Нудно, коли всі танцюють однаково", – пояснює Сачивко.

Анатолій впевнений: крутий танцівник – це вільний танцівник. Він з чотирьох років займається танцями, а потім, як це часто буває, коли тобі 14, трапляється "внутрішній бунт" – і він пішов у сучасний танець. В київській танцювальній студії Myway він перепробував десятки жанрів – "щоб розпружитись і стати гнучкішим". В 19 років потрапив на шоу "Танцюють всі" на каналі СТБ, де феєрично танцював усе – від джазу й рок-н-ролу до вальсу й румби. Став фіналістом, отримав декілька пропозицій, від продюсерів СТБ, але усім відмовив, бо йому "не подобається підлаштовуватись під аудиторію". Зібрав кращих танцівників і в 2014-му заснував Apache Crew – танцювальну команду, яка моментально стала наймоднішою в країні. Танцівники знімаються в рекламних кампаніях українських брендів (у минулому році, наприклад, брали участь у проморолику Syndicate Original, а місяць тому – в кампейні Litkovskaya), їздять на гастролі з музикантами, ставлять хореографію для українських артистів. Але, переконаний Анатолій, це ще не межа. "Хочеться чогось складнішого, аніж вивчити хореографію і повторювати її протягом місяця на гастролях".

"Крутий танцівник – вільний танцівник"

Тому сьогодні у Apache Crew дві цілі: відкрити свій театр і розвивати перформативне мистецтво в Україні. У цьому році Анатолій Сачивко і Apache Crew поставили дві вистави – Megapolis та This Is Jazz Jam – і проїхались з ними всією Україною. Але виставам потрібен базис і зараз головне знайти приміщення для театру, де Apache Crew розпочнуть репетиції нової вистави, прем’єру якої обіцять вже цього року.

Текст:Дар'я Слободяник

Фото:Саша Маслов

Стиль:Анна Гришенко

Помічник стиліста:Соня Циганкова

Зачіски та макіяж:Manyashka

Асистенти фотографа:Микита Лисенко, Ярослав Дворнік

Читайте також:

Великая красота: интервью с Сергеем Полуниным

Что слушать: 8 треков для выходных

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.