До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 пари діляться враженнями від незвичного спектаклю STEREO

UZAHVATI — запам’ятайте цю назву. Це найнезвичніший український театр: з 2016 року команда театру створює імерсивні спектаклі. Їхня мета — подарувати новий емоційний досвід глядачеві, який у процесі на сто відсотків залучається до дійства. У цих вистав немає звичних театральних приміщень і зручних крісел для глядачів: спектаклі uzahvati проходять у бібліотеці, під час променаду Києвом, на стадіонах. У вересні uzahvati презентує прем’єру — виставу STEREO, що присвячена непростій і завжди актуальній темі взаємовідносин між чоловіками й жінками.

Одразу попереджаємо: приготуйтеся до незвичного дійства. Пара приходить на стадіон, де впродовж 60 хвилин їм пропонують по-новому поглянути на стосунки й себе в них, прислухаючись до голосу в навушниках і виконуючи певні дії. Команда uzahvati розповідає, що драматургія STEREO заснована на 35 інтерв’ю реальних пар, які поділилися таємницями своїх стосунків. Спеціально для vogue.ua відомі пари, які вже взяли участь у виставі, діляться враженнями.

Реклама
Стилістка Дарина Броншпіц і бізнесмен Василь Ращупко. Разом чотири роки

Вистава STEREO — дуже цікавий досвід! Під час самої вистави нам було цікаво й водночас бентежно: у своїх стосунках часто здається, ніби щось не так, що в інших такого не буває або навпаки, але як показує практика — всі щасливі люди щасливі однаково, а нещасливі — нещасні по-своєму. Було дуже цікаво почути інші історії. Актуальність вистави в тому, що вона буде дуже доречною і для тих, хто тільки почав свої стосунки: їм трохи відкриє завісу на деякі побутові сутички між одне одним (допоможе їх пом’якшити), і для тих, хто вже глибоко й довго перебуває в стосунках: нагадає про солодкі моменти, важливість традицій і тепла всередині пари. Завжди й у кожної пари є запитання: і до себе, і до своєї половинки, і STEREO — чудовий спосіб знайти відповіді.

Сила нашої пари в тому, що ми вміємо говорити й слухати, з роками навчилися відразу озвучувати проблеми й шукати шляхи їхнього розв’язання. Наприклад, у нас була криза трьох років. Здавалося що все, що можна й потрібно, ми вже зробили для цих стосунків і далі не по дорозі. Але спершу ми вирішили просто спробувати пожити окремо й зрозуміти, як нам буде одне без одного. Це тривало кілька місяців, відтак зійшлися з новою силою й у кінцевому підсумку побралися.

Наталія Лавринович, бренд-менеджерка "Tiffany & Co", і Олександр Рудюк, бізнесмен. Разом 10 років

Олександр: Після вистави я подумав про те, що потрібно знову організувати наше перше побачення, і провести вечір тільки вдвох.

Наталія: а я подумала, що цей спектакль дуже глибокий і мені потрібен час на усвідомлення всього, що відбулося з нами. Мені запам’яталося багато моментів, я чітко розділяла кожну пару і їхні діалоги, переживала кожні стосунки від миті знайомства й до роздумів про дітей і майбутнє. STEREO призначений для пар, які мають почуття. Для пар, які сповнені життя й бажань. Він відгукнеться в кожному по-різному й стане для кожного власною емоційною наукою, але байдужим він не залишить нікого — це точно!

Олександр: Як показує досвід, всі стикаються з одними й тими ж проблемами. Але ось довіра дуже багато значить для нормалізації стосунків. У кожного має бути свій простір, своє захоплення і свій час, який він може витратити на себе. У нас із цим все склалося. Кожен може відпроситися погуляти, розслабитися, не цікавлячись, з ким і куди. Але кожен відповідає за свої дії й ніхто ніколи не дає іншому приводів для сумнівів.

Наталія: Труднощі були, є і будуть завжди! Питання тільки в тому, хто і як до них ставиться? Що легше й простіше ви дивитиметеся на труднощі, то яскравішим і щасливішим буде ваше спільне життя. А якщо ще бонусом вам дістануться підтримка й віра у вас і ваші починання — ціни не складете вашій родині й зовсім. А ще нас об’єднує диво-дитина Марк, який своєю появою розділив життя на "до" і "після". Він відкриває в нас найнезвіданіше, вчить бачити красу й щастя в дрібницях, допомагає родині згуртуватися й іти чітким курсом.

Наталі Донченко, дизайнерка, і Владислав Донченко, керівник проєктів у компанії EPAM. Разом сім з половиною років

Наталі: ми хотіли відвідати спектакль на річницю весілля, намагаємося щороку святкувати незвично й романтично. Але на нашу дату показу не було, тому вирішили продовжити свято й піти в інший день. Ми вибрали грандіозну локацію з тих, що запропонувала команда uzahvati, — НСК "Олімпійський". Коли я тільки зайшла, емоції переповнювали: стадіон Олімпійський! Тільки для нас! Чесно кажучи, потекли сльози щастя й охопило почуття захвату в перші хвилини. Це було неймовірно. Тільки ми. Ми й наші почуття. У голові звучали важливі запитання, а з підсвідомості виринали мої внутрішні відповіді на них. Я бажаю відчути ці емоції кожній людині.

Наталі: нам часто говорять, що ми приклад для багатьох. Я щоразу ніяковію. Вважаю, що головне у стосунках — щирість. Це працює краще за все. Труднощі є, але я вірю, що вони роблять нас кращими й сильнішими, але тільки в тому разі, якщо їх не приховувати, а обговорювати. Говорити про них і про почуття, і бажано відразу. Тоді гострі питання вирішуються досить легко.

Влад: Ми завжди розмовляємо, чесно й про все. Наш балкон заряджений на самокопання: там ми духовно зростаємо під час тренінгів, вебінарів, розбираємо по поличках усе, що з нами відбувається. Іноді легко, іноді відверто складно! Але ми змінюємося з кожним роком у кращий бік. А ще в цьому нам допомагає син: він стимулює відпрацьовувати наші дитячі історії. Ми йому дуже за це вдячні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.