До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід для тих, хто хоче займатися спортом з дому

Якщо ви обираєте для себе тренування вдома, важливо робити це правильно і так спланувати домашній спорт, щоб не кинути його після першого заняття. Разом із брендом KIVI ми підготували гід по домашніх заняттях спортом для всіх, хто хоче почати жити більш рухливе життя. Тут ви знайдете поради та мотивацію для активного старту.

Реклама

Як знайти мотивацію?

Зрозумійте, чому ви хочете почати тренуватися. Аби більше рухатися? Аби розв'язати певні питання зі здоров’ям? Аби змінити фігуру? Аби інакше проводити час, ніж раніше?

Спорт — це незамінна частина активного життя, і попри те, що він потребує сил і часу, він дарує нам значно більше — високий рівень енергії, глибокий міцний сон, підтягнуте тіло, пропорційну фігуру, витривалість і стабільний емоційний стан. Усвідомити для себе, навіщо вам тренування, — це ледь не найважливіше в спорті. Далі справа за вибором тренувань та регулярністю вправ.

Як спланувати тренування?

Якщо ви хочете самостійно підібрати свою програму тренувань, то вам потрібно включити в неї вправи на всі групи м’язів відповідно до рівня вашої фізичної підготовки. На щастя, вже існує безліч готових відеотренувань! Окрім того, підготовлені професіональними спортсменами відео містять вправи, які дають рівномірне навантаження на тіло або потрібну групу м’язів.

Програма Fitness всередині додатку KIVI MEDIA розроблена командою відомого фітнес-тренера Андрія Хомицького. Андрій — дворазовий чемпіон світу з бодибілдингу Men's Physique IFBB та персональний тренер. Разом із колегами — іншими фітнес-профі — він створив спеціальну програму тренувань. Вправи розраховані на людей з різним рівнем підготовки та на різну групу м’язів. Вправи детально пояснюються, щоб глядач не переживав за правильність виконання.

Почати займатися з програмою Андрія Хомицького в додатку KIVI MEDIA дуже просто: завантажте застосунок на ваш Android TV, зареєструйтеся за номером телефону або електронною поштою, знайдіть розділ Fitness і оплатіть підписку. Щомісяця користувачеві надається програма з 12 занять. При цьому доступ до контенту мультидевайсний – ви зможете займатися не тільки перед екраном телевізора, але й зі смартфона, планшета чи ноутбука (можливе підключення до чотирьох пристроїв). Також ви можете отримати місяць безплатних тренувань за спеціальним промокодом 75699m771 в додатку KIVI MEDIA. Розказуємо більше про цю програму та даємо рекомендації, як бути сильним і здоровим, не виходячи з дому.

Як підготуватися до домашніх тренувань?

В домашньому спорті все просто — не обов'язково мати спеціальний одяг. Можна тренуватися хоч у піжамі — головне, щоб нічого не обмежувало рухи. Однак, зауважте, що варто займатися фітнесом в спортивному взутті, щоб убезпечитися від випадкового травмування ноги. В пригоді може стати килимок для йоги чи фітнесу.

Залежно від вашого рівня навантажень можуть знадобитися спеціальні гумки, гантелі, куби для йоги або масажні ролики. Хоча досвід домашніх тренувань показує, що замість гумок для фітнесу можна використовувати, умовно, і пасок від халата, а замість гантелей — пляшки з водою. Тож додаткові елементи треба мати тільки тоді, коли відчуєте їх незамінність.

Додаткова перевага тренувань з фітнес-розділом у KIVI MEDIA — відсутність вправ, де потрібен додатковий інвентар — тільки трошки місця перед телевізором і бажання займатися спортом.

Як спланувати графік тренувань?

Загальноприйнята регулярність занять — три інтенсивних тренування на тиждень. Це актуально, якщо ви відчуваєте, що повністю відновлюєтеся за час між тренуваннями. Якщо ж ви почуваєтеся краще, коли тренуєтеся не до виснаження — сплануйте короткі заняття спортом, але щодня.

Тренери часто рекомендують займатися в один і той же час — це допоможе швидше виробити звичку до спорту і не ухилятися від тренування. Але якщо такий графік неможливий, також радять використовувати для спорту будь-які вільні пів години на день.

В додатку KIVI MEDIA щомісяця доступні 12 тренувань — цілком достатньо для занять тричі на тиждень. Тривалість одного тренування — від 45 хвилин до години.

Як не зірватися і не покинути заняття спортом?

Пам’ятайте про вашу мету і мотивацію, які ви для себе знайшли. Нехай вони підтримують вас на шляху до сильного, здорового і стрункого тіла. Крім того, можуть допомогти нескладні лайфгаки:

  • Урізноманітнюйте тренування. Наприклад, у розділі Fitness у KIVI MEDIA представлено заняття "Pro:Прес", "Зміцнення тіла", "Фітнес інтенсив", "Круглі сідниці та стрункі ноги". Так ваші м’язи не будуть звикати до одних і тих же навантажень.
  • Зробіть спорт для себе грою. Наприклад: "А які нові тренування я для себе сьогодні відкрию?".
  • Прислухайтеся до відчуттів свого тіла: які вправи виконуються легше та приємніше, а які ні. Коригуйте програму тренувань, щоб отримувати від спорту задоволення, а не біль і неприємні емоції.
  • Не наїдайтеся перед спортом, а також не голодуйте після тренування. Легкий перекус до і після підживлять вас енергією і м’язи зможуть легше відновитися.
  • Використовуйте для активності будь-який вільний час. 15 хвилин на день — це вже класний результат.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.