До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Солдат Джейн: Біркін про чоловіка, свідоме споживання і ботокс

"Я зовсім не та жінка для натхнення, якою ви мене бачите. У мене немає порад, правил і секретів. Я звичайна", говорить Джейн під час інтерв'ю. "Звичайна жінка" муза Сержа Генсбура, актриса, співачка і fashion-ікона Джейн Біркін, якій 14 грудня виповнюється 72 роки, розповіла Vogue.ua про те, як відбувалась робота над альбомом, і з чого складається її життя зараз.

Джейн Біркін
Про Сержа Генсбура

Найкрасивіші пісні Серж написав про розлуку. Одна з моїх улюблених – Baby Alone in Babylone 1983 року (її Джейн заспівала під час показу Gucci для сезону весна-літо 2019, запросто піднявшись зі свого місця в залі для глядачів – прим ред.). Навіщо я випустила такий ностальгічний альбом? Хотілося нагадати собі і світу, що Серж – мій найбільший друг.

Реклама
Джейн Біркін і Серж Генсбур
Про альбом "Біркін/Генсбур: Симфонізм"

Це сталося після певної перерви в роботі, мій попередній альбом вийшов ще 2009 року. Можу сказати, що у мене не було страху повертатися на сцену. Я відразу знала, що я в хорошій формі. І компанії. За оркестрові аранжування відповідав Нобуюкі Накадзіма, з ним ми познайомилися після цунамі в Японії 2011 року і стали друзями. Під час запису альбому у мене були проблеми зі спиною, і я не могла займатися йогою, яку вже багато років практикую зі своєю донькою Шарлоттою Генсбур, мабуть, в той період альбом був свого роду заміною йоги. Можу зізнатися, що іноді, коли виконую пісні, мені стає трохи сумно, але я не можу плакати на концерті, адже голос мені цього не пробачить.

Джейн Біркін з донькою Шарлоттою Генсбур
Про власний образ

Я не люблю новий одяг, мені в ньому просто не комфортно, і вже багато років волію чоловічий замість жіночого. У щоденному арсеналі улюблені кашемірові светри Hermes, кілька сорочок Mark's & Spenser і старі джинси. Все це я дуже люблю і ношу роками. Для сцени виключення не роблю і завжди одягаю старий брючний костюм, кеди і шовкову сорочку. Це все.

Джейн Біркін
Про фото для Saint Laurent

Я ніколи не була професійною моделлю. В Saint Laurent зробили один кадр і запитали, чи можуть його використовувати – я була задоволена і погодилася. Раніше не було такої роботи – бути послом бренду. Ми робили це для власного задоволення.

Джейн Біркін
Про ботокс-культуру

Протистояти ботокс-культурі зовсім нескладно. Я просто нічого не роблю з власною зовнішністю. Мій улюблений антіейдж-засіб, що може омолодити на десять років – широка усмішка.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.