Свято наближається: синабони з карамеллю, покроковий рецепт із фото
"Гейлі Бібер присвятила синабонам лімітовану різдвяну колекцію власного бренду Rhode, блиск із якої зі смаком синабону розкупили за лічені години, — розповідає зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie Наталія Стрільчук. — Дійсно, синабон — найтрендовіший смаколик сезону, Lamborghini домашньої випічки". Ось рецепт фантастичних синабонів, покрокове фото приготування яких зробив найкращий food-фотограф країни Дмитро Бахта.
Навіть якщо ви в аскезі або просто не вживаєте цукор, глютен тощо, я все одно закликаю вас робити домашню випічку. Бо випічка пахне щастям і наповнює дім духом любові. Це я точно знаю!
Для синабончиків нам потрібне дріжджове тісто, і для цього знадобиться поставити опару.
Інгредієнти для опари

- 300 мл молока жирністю 3,2%
- 150 г борошна
- 15 г дріжджів (5 г, якщо сухі)
- 20 г цукру
Приготування
Підігріваємо молоко та розчиняємо в ньому дріжджі.

Ретельно помішуючи, розчиняємо.


Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, змішуйте їх із борошном.
Борошно треба обовʼязково просіяти, щоб наситити його киснем: так тісто буде пухкішим.
В окремій мисочці змішуємо борошно з цукром.

Заливаємо туди молоко


Накриваємо опару плівкою.

Ніжно огортаємо теплим пледом.

Прибираємо на 30–50 хвилин у тепле темне місце.
Подивіться, яка пишна опара в нас вийшла: саме вона є основним інгредієнтом і дає всьому початок.

Інгредієнти для тіста

- опара
- 2 яйця
- 500 г борошна
- 100 г вершкового масла 82%
- 60 г цукру
- 4 г солі
Приготування
Відправляємо в миску яйця та цукор.

Перемішуємо віничком.

Додаємо опару та сіль. Ретельно перемішуємо.

Додаємо розмʼякшене масло.

Додаємо борошно в два етапи.


Тут ніжне нагадування, що борошно попередньо просіюємо.
Замішуємо тісто.



Накриваємо плівкою, огортаємо пледом та відправляємо підходити на 1–1,5 години.

Тим часом зробимо начинку та заливку.
Інгредієнти для начинки
- 50 г меленої кориці (тут я ніколи не можу зупинитись)
- ложечка французької приправи "4 Epicec" (опціонально) — вона для мене ну дуже різдвяна
- 150 г цукру
- апельсин (цедра)
- 100 г розмʼякшеного вершкового масла
Змішуємо цукор з корицею.


Окремо знімаємо цедру апельсина.

Інгредієнти для заливки
- 500 г маскарпоне
- 100 мл вершків
- 100 г цукрової пудри
Маскарпоне обʼєднуємо з вершками.

Додаємо цукрову пудру.


Ретельно перемішуємо до однорідності.


Дістаємо тісто, воно має майже вдвічі збільшитись в обʼємі.

Розкочуємо тісто в формі прямокутника приблизно 60 х 40 см та змащуємо його маслом.

Ніжно, рівномірно до краєчків покриваємо маслом всю площину.

За цим посипаємо тісто цукрово-коричною ароматною сумішшю.



Посипаємо апельсиновою цедрою.


Починаємо обережно, не дуже щільно скручувати синабоновий рулет.



Нарізаємо синабони за допомогою зубної нитки — так ми отримаємо рівний зріз, не стискаючи шари.


Завширшки вони мають бути приблизно 3 см.

У кожної булочки обовʼязково підгинаємо під низ краєчок, щоб вона була кругленькою і не розкрилась при випіканні. Викладаємо синабони у форму для випічки, покриту пергаментом, подалі один від одного: їм потрібне місце, щоб підрости.

Накриваємо рушником та відправляємо в тепле місце ще на 30–50 хвилин.
Булочки підросли та поважно розподілилися по формі для запікання.

Відправляємо їх запікатись на 20–25 хвилин за температури 180 оС.
Просто погляньте на них і уявіть аромат.

У такі моменти шкодую, що гаджети ще не вміють передавати пахощі.
Поки синабони гарячі, щедро заливаємо їх вершковою заливкою.

Так, усією.


А ніхто й не казав, що це дієтично.

Даємо настоятись, скільки терпіння вистачить. Коли викладаємо до подачі, зверху поливаємо карамеллю. В мене це місо-карамель від пекарні DOU з Одеси.

Ховаємо ваги десь подалі в шафі, заварюємо мар’яж та забуваємо про все.




Фото: Дмитро Бахта