До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сніданок з’їж з другом: ідеї сніданків для президента та першої леді

"Ніхто не готує мені сніданків", – сказав президент Зеленський в інтерв’ю, яке днями вийшло на каналі CNN, і яке вони давали разом Оленою Зеленською.

Реакція першої леді була безцінна. Що ми можемо сказати. Mistake. Big Mistake. HUUUGE. Пане президенте, час працювати над помилками, якими б фатальними вони не були. Ось рецепти сніданків, які ви можете приготувати дружині, щоб хоч якось залагодити провину.

Реклама
Великий зелений салат

Це рецепт, який не потребує теплової обробки (і в ньому немає яєць, які сьогодні перетворилися на нове авокадо). Крім того, він максимально легкий в приготуванні.

Інгредієнти (на 2 порції):

Салатний мікс – 0,5 паковання. Краще вибирати мікс з мангольдом. Приємний нюанс: салатні суміші кладуть в пакети вже вимитими, тож додаткові маніпуляції на миття та сушіння листя непотрібні

Томати черрі (6-10 шт.)

Козячий сир – 1 полінце вагою 85-100 г

Кедрові горішки (можна прокалити на сухій пательні)

Пара крапель трюфельної олії (за бажанням)

Для заправки:

Діжонська гірчиця – 2 ч. л.

Мед – 2 ч. л.

Бальзамічний оцет – 1 ч. л.

Оливкова олія – 2 ч. л.

Приготування

Викласти в салатник суміш, додати порізані навпіл черрі.

Змішати заправку в окремій ємності, полити салат та обережно перемішати. Зверху додати сир, нарізаний шайбами, та посипати горішками. Збризнути трюфельною олією і подавати з багетом, висівковими булочками, з грісіні або as is.

Важливо

Можна замінити шевр карпатською бринзою, оливкову олію – пахучою домашньою з підсмаженого насіння, а кедрові горішки – зернятками соняшника. Вийде неймовірно.

Банош

Банош – настільки ж простий у приготуванні, наскільки смачний та ефектний. Інгредієнтів усього два: сметана та кукурудзяне борошно.

Інгредієнти:

Сметана – 0,5 л

Вода – 0,25 л

Кукурудзяне борошно грубого помелу – 3-4 ст. л.

Приготування

Змішайте сметану і воду в каструльці. Нагрійте на плиті. Коли суміш ось-ось закипить, зменшіть вогонь та починайте засипати борошно тонким струмочком. Постійно помішуйте, щоб не було грудочок. Помішуйте енергійно! В один момент (це лічені хвилини) суміш утворює однорідну масу, по краях якої виділиться масло. Щойно бачите по краях ці золотаві острівці – вимикайте вогонь, банош готовий.

Подавати одразу – з білими грибами, шкварками або просто з бринзою. "З бринзов", – кажуть на Прикарпатті.

Круасани

Круасани наповнюють дім духом затишку та любові. І є лайфгак, який дозволяє випікати круасани вдома без надзусиль. Просто купіть готові заморожені круасани, які випікаються за кілька хвилин, а на смак – божественні. Знайти можна, наприклад, у вишуканому Citronelle.

Інгредієнти

Заморожені круасани, 1 упаковка

Приготування

Розігрійте духовку до 220 градусів. Поставте туди деко з викладеними на пергамент круасанами. Через деякий час (точний таймінг шукайте на інструкції з приготування) діставайте.

Подавати можна зі свіжим маслом, з сиром Філадельфія та слабосоленим лососем, з конфітюрами або просто соло. До круасанів проситься філіжанка доброї каві.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.