Сніданок для президента: два безпрограшних рецепти української кухні

Володимир та Олена Зеленські дали інтерв'ю американському телеканалу CNN, в якому розповіли про депортацію українських дітей, постачання зброї та громадські проєкти першої леді. Також встигли обговорити й особистіші речі, а на одне із запитань президент України відповів, що йому не готують сніданки – реакція Олени Зеленської була промовистою, і миттєво розлетілася на безліч мемів. Ми вибрали два класичні рецепти сніданків української кухні, які б точно оцінив Володимир Олександрович.

Ідеальні сирники

Ідеальні сирники, які завжди виходять: покроковий рецепт і всього 5 інгредієнтів.

Інгредієнти:

2 брикети однорідного, без крупинок 5% сиру (по 200 г кожен). Сир має бути холодним. Незрозуміло, чому, але це працює.

Цукор — за смаком. Сенс у тому, щоб сир із цукром був особисто вам приємний на смак. У мене це 4 чайні ложки, а в якогось щасливчика, може, й одна.

1 яйце

Борошно — 4 столові ложки з невеликою гіркою. Просіювати не треба.

Вершкове масло — одна невелика часточка.

Ягоди й цукрова пудра для прикрашення (опційно, але краще придбати: ефект підсилюється вчетверо).

Приготування:

Насамперед треба поставити розігріватися сковорідку. Ще до того моменту, як ви почнете діставати сир з холодильника, вже ставте свою антипригарну сковорідку на вогонь — на мінімальну потужність. На моїй електроплиті це 0,5 — перша позначка. Що робити власникам індукційних плит, я не знаю, у мене немає з ними досвіду, прошу зрозуміти й пробачити.

Викласти сир у миску, присипати цукром, щоб стало смачно. Додати яйце, перемішати. Додати борошно, перемішати знову. Усе.

Щойно з тістом покінчено, треба ніжно, тонким шаром змастити сковорідку вершковим маслом. Воно м’яко тане, не шипить і не піниться: це означає, що температура ідеальна. З отриманої кремової маси виделкою "відщипнути" порцію, скачати в кульку, приплюснути. Викласти на сковорідку. І так по черзі з кожним.

Про сковорідку треба на якийсь час забути. Нетерплячим людям — ще раз: за-бути. У вас є хвилин 20, щоб пити каву й медитувати. Можна підглядати, як там сирники, підчіплюючи кінчиком виделки. Перевертати можна, коли підрум’яняться. Друга сторона печеться швидше, тож можна починати сервірувати стіл. Квіти, серветки, прилади, ось це все. Подавати сирники можна, присипавши ягодами й цукровою пудрою. І останній секрет: щоб пудра лягала напівпрозоро, а не килимовими бомбардуваннями, треба скористатися ситом.

Домашні робляться шовковими, коли їм хочеться сирників. І тоді можна домовлятися з ними про що завгодно. Enjoy.

Налисники з сиром

Від млинців налисники відрізняються тим, що завжди містять якусь начинку – пропонуємо подавати їх з сиром.

Інгредієнти:

Для 10 налисників:

3 яйця;

2 г солі;

70 г цукру;

500 мл молока (окріп);

200 г борошна;

60 мл рослинної олії;

4 г соди (погасити оцтом).

Для начинки:

400 г кисломолочного сиру;

80 г гречаного меду;

Ваніль за смаком.

Для соусу:

300 г свіжомороженої вишні без кісточок;

12 г крохмалю;

9 ст. л. води.

Приготування:

Налисники:

  • Змішайте всі сухі інгредієнти.
  • Доведіть до кипіння молоко і поступово додайте його в суху суміш, швидко помішуючи.
  • Потім повільно додайте збиті яйця. Наприкінці олію.
  • Змішайте все до однорідної маси.
  • На пательні підсмажте налисники.

Начинка:

  • Для начинки з допомогою блендера змішайте сир з ваніллю і гречаним медом.

Соус:

  • Для соусу змішайте свіжоморожену вишню без кісточок з цукром.
  • Отриману суміш доведіть до кипіння і тонкою цівкою введіть змішаний з водою крохмаль, постійно помішуючи. Коли вишня почне блищати і сік загусне, зніміть соус з вогню.

Подача:

  • Для подачі загорніть сирну начинку в млинець і полийте його вишневим соусом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.