До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Осінній Будапешт: 5 причин відвідати місто якнайшвидше

Будапешт — чудовий напрямок, щоб вирватися на пару днів, змінити картинку і насолодитися цією осінню сповна. По-перше, до угорської столиці летіти менше двох годин, по-друге, тут завжди тепліше, ніж у Києві, а по-третє, у місті за час пандемії відкрилося безліч нових класних місць, вартих уваги.

Відвідати купальні Gellert

Говориш Будапешт — розумієш купальні, і навпаки. Одні з найкрасивіших розташовані в готелі Gellert, що стоїть на березі Дунаю. Споруджена в 1918 році будівля зберегла всю пишність епохи ар-нуво. Частина спа-центру розташована всередині, частина — зовні. Причому, на вулиці є і басейни з гарячою водою, завдяки чому в них можна проводити час навіть восени, милуючись усіма відтінками помаранчевого довкола.

Реклама
Повечеряти у ресторані SPAGO

SPAGO — нове модне місце в Будапешті, яке відкрилося буквально кілька місяців тому. Його вже називають одним із головних претендентів на здобуття зірки Мішлена у 2022 році. Відкрив ресторан легендарний шеф-кухар Вольфганг Пак, який побудував кар'єру в США та додав нового звучання каліфорнійській кухні. Перший SPAGO австрійський шеф відкрив ще на початку 1980-х, але саме будапештський ресторан став його дебютним дітищем у рідній Європі. Серед головних страв ресторану, які варто спробувати, — піца з копченим лососем, м'ясний тартар і веганські десерти з фруктами.

Відвідайте спа-центр OMOROVITZA

Бьюті-бренд Omorovitza — чудовий приклад того, як можна грамотно запакувати старовинні традиції в сучасний і привабливий продукт. Усі засоби марки створені на воді з 2000-річного термального джерела, а головним партнером засновників марки Стівена і Маргарет Оморовіца є Угорська лабораторія дерматології, що отримала Нобелівську премію за відкриття вітаміну С. Нещодавно марка відкрила оновлений спа центр. Тут можна пройти доглядові процедури на косметиці Omorovitza і подарувати своїй шкірі 45 хвилин справжнього задоволення, щоб потім з новими силами дослідити місто.

Побачити місто з висоти

Будапешт затишно розташувався по обидва боки Дунаю і розглядати його з висоти — окреме задоволення. Це можна зробити у різний спосіб — піднятися мальовничими алеями на пагорб Геллерта, що височіє над річкою на 235 метрів, поринути в середньовічну атмосферу Рибацького бастіону, покататися на колесі огляду або зайти на чашку кави в руф-топ бар у Marriott.

Поринути в атмосферу ар-нуво

Будапешт — місто, в якому так приємно зануритися в атмосферу ар-нуво, а найлегше це зробити в нещодавно відреставрованому готелі Parisi Udvar, в якому час ніби зупинився. Причому тут не обов'язково зупинятися — на першому поверсі готелю розташований Parisi Passage Café & Brasserie, де неможливо припинити крутити головою, розглядаючи все оздоблення навколо. Вдень тут можна зробити паузу, замовивши каву та круасан, а ввечері варто обов'язково скуштувати парочку коктейлів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.