До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що потрібно знати про новий курорт One&Only Portonovi в Чорногорії

У сучасних реаліях знайти країну, до якої можна вирушити в подорож, завдання не з легких. Однак у нас є і приємна новина. У травні 2021 року свої двері для гостей відчинив новий курорт One&Only Portonovi, що розташований на мальовничому узбережжі Которської затоки, занесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Новий курорт класу ультралюкс — перший готель бренду One&Only в Європі й уже має всі шанси стати найпопулярнішим напрямком для відпочинку на Адріатичному узбережжі. Vogue.ua поспілкувався з генеральним менеджером курорту Мішелем Жиродо і дізнався всі подробиці відкриття One&Only Portonovi в Чорногорії.

One&Only Potonovi

Мішелю, One&Only Portonovi — перший курорт мережі в Європі. Чому вибір припав на Чорногорію?

Реклама

Чорногорія — неймовірно гарна країна зі своєю унікальною природою. Під час відкриття нового готелю One&Only ми завжди зважаємо на чудові й надзвичайні локації, які могли б по-справжньому вразити наших гостей. Портонові — одне з таких місць.

Як функціонує готель у нинішніх реаліях? Чи є якісь обмеження?

Комфорт і безпека гостей завжди стоять для нас на першому місці. Нині готель заповнений на 70%, проте навіть коли всі номери й вілли буде заброньовано, то перебування на курорті все одно буде безпечним, оскільки територія дуже простора. З обмежень для гостей можу назвати тільки масковий режим, якого треба дотримуватися в приміщенні, проте, коли гості проводять час у ресторані, біля басейну або на пляжі, вони можуть зняти маски.

One&Only Potonovi

Що ви робите для того, щоб максимально убезпечити відпочинок гостей?

Весь персонал готелю регулярно проходить медичну перевірку й дотримується маскового режиму. У нас є антисептики на всій території курорту, а також спеціальний апарат, така собі сучасна капсула, що дистанційно вимірює температуру тіла. Гості мають пройти через цю капсулу, і комп’ютер покаже їхній результат. Ми також обробляємо спеціальним розчином багаж гостей після польоту й надаємо приватний трансфер до готелю. На всій території курорту встановлена ​​диджитальна система, завдяки якій кожен гість може замовити все, що йому треба, онлайн або за допомогою QR-коду.

Розкажіть про концепцію курорту. Чи є якісь відмінності, порівнюючи з іншими готелями мережі One&Only?

Кожен курорт One&Only унікальний по-своєму. Це стосується як дизайну курорту, так і атмосфери загалом. One&Only Portonovi втілює в собі унікальну комбінацію стилю, сервісу, зручностей і комфорту. Курорт вражає своїми масштабами: на території розміщуються 123 елегантні номери, люкси, вілли й приватні резиденції Private Homes. One&Only Portonovi може пишатися власним піщаним пляжем, що є великою рідкістю для Адріатики. Крім того, у нас працює справжня команда професіоналів, які поділяють філософію One&Only — дарувати людям насолоду від життя. Це один з найексклюзивніших курортів, який можна знайти в Європі натепер.

One&Only Potonovi
One&Only Potonovi
One&Only Potonovi

One&Only Portonovi — масштабний, амбітний та ексклюзивний проєкт. Хто працював над його дизайном? Що слугувало натхненням для архітектора?

Оригінальний дизайн проєкту належить відомому архітекторові Жану Мішелю Гатті. Над завершенням фасаду працювала компанія HBA. Архітектура One&Only Portonovi з його грандіозними фасадами, величними колонадами, впізнаваними теракотовими дахами, садами, критими й відкритими басейнами уособлює архітектурний стиль венеційських палацо.

One&Only Portonovi — цілорічний курорт чи сезонний?

Концепція курорту One&Only Portnovi передбачає позасезонну роботу, однак теплий сезон триває з травня по жовтень. Саме в цей час можна насолодитися спекотним сонцем і пляжним відпочинком. А пізньої осені, взимку та ранньої весни на гостей чекає приголомшливий відпочинок у сучасному спа-комплексі Chenot Espace.

One&Only Potonovi
One&Only Portonovi

Які типи розміщення представлені на курорті?

Кожен гість знайде для себе щось підхоже: від стандартного двомісного номера до президентського люкса з власною винницею на 268 пляшок, обідньою зоною на 12 осіб з краєвидом на бухту, камінами як у приміщенні, так і на терасі, а також з окремим входом для дворецького. Крім того, у One&OnlyPortonovi є дві відокремлені вілли: триспальна Villa One (внутрішній простір площею 463 м2і зовнішній простір площею 1750 м2) і двоспальна Villa Two, меншого розміру. Кожна вілла стоїть посеред пахучого саду з тропічним душем, власним басейном, а також гідромасажним басейном із шістьма масажними станціями, звідки можна спостерігати за чудовим заходом над Адріатичним морем.

One&Only Potonovi

Уперше в Європі One&Only пропонує відданим шанувальникам бренду можливість придбати свій будинок в одному з найпрекрасніших місць на Адріатиці — вілли One&Only Private Homes. Розташовані в чудовому місці й спроєктовані спеціально для того, щоб безперервно насолоджуватися краєвидом на затоку, гори і пристань для яхт, усі будинки характеризуються головними перевагами курортів One&Only: величезний простір, вишуканий дизайн, бездоганне обслуговування і приватність. Біля кожного будинку є власний пляж, причал, приватні басейни й особистий дворецький, який гарантує, що всі потреби мешканців задовольнятимуть упродовж усього їхнього перебування. Наприклад, вілла Orjen площею 15000 квадратних метрів із чотирма спальнями й садом на даху чудова для відпочинку всією родиною. Вілла Lovcen — з відкритими галереями й панорамним краєвидом на Адріатику — ідеальний варіант для тих, хто любить довго проводити час на терасі. Той, хто шукає абсолютного всамітнення, знайде його на віллі Rumija: у двоповерховому будинку три спальні, з ванними.

One&Only Potonovi

За якою системою харчування працює курорт? Які ресторани і бари є на його території?

Курорт пропонує гостям два варіанти харчування, що входить до вартості бронювання: Bed&Breakfast (тільки сніданок) або Half Board (сніданок + вечеря). Хотілося б зазначити, що ресторани курорту One&Only Portonovi, одні з найвишуканіших у Чорногорії, вирізняються ефектною обставою і разючим меню. Ресторан Sabia by Giorgio Locatelli під керуванням шеф-кухаря Джорджіо Локателлі, що здобув зірку "Мішлен" у лондонському ресторані, пропонує гостям південноіталійську кухню в кращих традиціях блакитного берега з акцентом на свіжі морепродукти й овочі, а також органічні сирі страви в барі Raw Bar. У Tapasake Club, розміщеному біля басейну, гості можуть скуштувати страви сучасної японської кухні під звуки диджей-сетів. Ресторан має власний саке-бар. La Veranda ознайомить гостей з традиційною чорногорською кухнею. Страви тут готують з локальних продуктів на відкритій кухні. За аперитивами, дижестивами або чаюванням з легкими закусками гості можуть вирушити до Caminetti Bar, що в лобі готелю, з панорамним краєвидом на терасу, сади й море.

One&Only Potonovi
One&Only Potonovi

Розкажіть докладніше про wellness-центр Chenot Espace. У чому особливості цієї методики? Що входить до програми?

У результаті ексклюзивної співпраці з провідним експертним wellness-брендом Chenot, One&Only Portonovi став першим курортом мережі, де з’явився простір Chenot Espace. Оздоровчий центр, заснований на легендарному Методі Шено (Chenot Method®), пропонує високоефективні детокс-програми та інноваційні технології догляду за шкірою, що поєднують методи китайської медицини й західні технології. Гості зможуть зрозуміти, що впливає на старіння їхнього організму, як поліпшити загальний стан і самопочуття. Після консультації та високотехнологічної діагностики організму під контролем кваліфікованих лікарів гості отримають індивідуально підібрану програму, куди входять рекомендації щодо харчування, детокс-меню, розкладу фізичних занять, персоналізовані спа-процедури, а також різновиди відпочинку, що знімають стрес. Можна вибрати як повноцінний детокс на шість днів, так і менш тривалі варіанти на період від двох до чотирьох днів.

One&Only Potonovi

Які розваги пропонує курорт One&Only Portonovi?

Курорт One&Only Portonovi пропонує великий вибір розваг для гостей будь-якого віку. Можна вирушити в круїз на яхті або моторному човні вздовж Адріатичного узбережжя, а також навчитися плавати під вітрилом, відвідати незаймані національні парки й місця культурної спадщини, як-от острів Божої Матері на Скелі або покинуті фортеці й приховані пляжі. Курорт також пропонує мальовничі маршрути для бігу, персональні заняття йогою і гру в теніс. Гості зможуть відвідати заспокійливі спа-процедури або піти на тренування у фітнес-центр, насолодитися спокійним відпочинком на пляжі або в басейні з коктейлем в руці — тільки вам вирішувати, як ви хочете провести час.

Які місця в Чорногорії ви б могли вирізнити як обов’язкові для відвідування хоча б раз у житті?

Чорногорія має не тільки багату природу, а й культурну та історичну спадщину. Тут безліч старовинних фортець, національних парків, таємних пляжів та ідеально збережених середньовічних міст. Моє улюблене — місто Цетіньє, що має статус "старої королівської столиці", але ті місця, які точно потрібно відвідати, — міста Пераст і Котор. Найкращий спосіб побачити їх — вирушити в подорож на моторному човні від курорту One&Only Portonovi. Ви отримаєте незабутні враження.

One&Only Potonovi
One&Only Portonovi

Готель організовує заходи? Чи можна відзначити важливу подію на курорті: день народження, весілля, церемонію нагородження?

Курорт One&Only Portonovi пропонує великий вибір місць для проведення будь-яких заходів у приміщенні й просто неба, що вміщають до 150 гостей. До послуг гостей романтичний піщаний пляж з краєвидом на затоку, сад Il Giardino, конференц-зал Arena, стильний ресторан біля басейну Tapasake Club, а також кілька унікальних ресторанів з краєвидом на море, де талановиті шеф-кухарі готові здійснити будь-які ваші побажання.

Назвіть 5 причин, чому варто поїхати в One&Only Portonovi.

Передусім це чудові враження і незабутній відпочинок. У One&OnlyPortonovi на гостей чекає білосніжний піщаний пляж, оздоровчий центр з інноваційною спа-програмою Chenot Espace, Tapasake Club, що є візитною карткою курорту, особливі адріатичні вечері, що вражають своєю палітрою смаків і, звісно ж, чудові люди.

One&Only Potonovi

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.