До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найкращих різдвяних ярмарків Європи

Кожен рік європейські столиці змагаються, у кого з них буде найгарніший, найвеселіший та найвелелюдніший різдвяний ярмарок. Vogue.ua обрав список смісць від Праги до Риму, куди необхідно поїхати цієї зими, щоб отримати незабутнє задоволення та запастися святковим настроєм на весь сезон.

Різдвяний ярмарок у Празі

Кожен рік на Різдвяному ярмарку в Празі на головній площі Старого міста відкриваються магазини. Зібрані біля величезної, блискучої різдвяної ялинки, чеські кіоски пропонують різноманітні іграшки з дерева, ювелірні вироби ручної роботи та регіональний делікатес vánocvka (плетена булочка з родзинками). А найголовніше тут – це поява святого Миколая, який проходить через площу 5 грудня.

Реклама
Різдвяний ярмарок Брюсселя Plaisir d'Hiver

Кожен рік Plaisir d'Hiver захоплює центр Брюсселя. Різноманітні магічні шоу, традиційний різдвяний ярмарок, сувеніри – тут є все необхідне для святкового настрою. Поки Ви будете там, не забудьте скуштувати найпопулярніші бельгійські страви, такі як пончики з яблука, вафлі, що тануть в роті та щедрі порції фрі.

Боннський різдвяний ярмарок

У рідному місті Бетховена різдвяний ярмарок – це цілий інститут. Розташувавшись на трьох центральних площах Бонна (Münsterplatz, Bottlerplatz и Friedensplatz), це місце – справжня зимова країна див з її блискучим колесом огляду, гігантським вітровим млином, різдвяними піснями і класичними концертами. А після шоу так і хочеться пробратися крізь лабіринт апетитних запахів запечених яблук, глінтвейну та м'яких золотих кренделів.

Копенгагенський різдвяний ярмарок

Розташувавшись у садах Тіволі, різдвяний ярмарок Копенгагена поверне всі спогади про різдвяне минуле. Тут так приємно зупинитися і замилуватися засніженими деревами, яскраво освітленим колесом огляду і дерев'яними каруселями, оточеними традиційними маленькими хатинками, які пропонують білу та червону порцеляну, костюми на Різдво, дерев'яних ельфів та багато іншого. Не варто проходить повз фудкорти, де є фірмовий æbleskiver (пончик з начинкою), який обов'язково потрібно запити місевим глінтвейном.

Різдвяний ринок у Стразбурзі

Один з найстаріших та найбільших у Європі, Стразбурзький Різдвяний ярмарок щорічно освітлює Соборну площу. Цей маркет втілює всі традиції типового ельзаського Різдва, нагадуючи про регіональний фольклор бісквітами, фуа-гра та відомим глінтвейном, поруч із різдвяними вінками ручної роботи, дерев'яними іграшками та прикрасами для дерев.

Единбурзький різдвяний ярмарок

Відкрийте для себе зимову країну див, розташовану в центрі історичного міста, в ідилічному саду Прінсес-стріт. Единбурзький Різдвяний ярмарок (один з найкращих у Шотландії) обслуговує усіх, з величезним льодовим катком, будинком Санта Клауса, кіосками з цукерками, атракціонами та величезним чортовим колесом з виглядом на місто.

Різдвяний ярмарок у Римі

Як тільки святковий сезон почне наближатися, обов'язково варто відвідати Різдвяний ярмарок на площі П'яцца Навона у Римі. У зелених дерев'яних кіосках можна знайти традиційні різдвяні фігурки, розписані вручну, іграшки та неперевершений італійський пиріг панеттоне.

Читайте також:

7 кращих напрямків для подорожі в грудні

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.