До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українська шеф-кухарка Оля Геркулес увійшла до списку найвпливовіших жінок за версією Vogue

Кожен рік британський Vogue складає перелік 25 найвпливовіших жінок, які досягли успіху в усіх сферах життя – від політикинь до музиканток, дизайнерок і активісток. У 2022 році до списку потрапила українка Оля Геркулес – шеф-кухарка, активістка й співзасновниця благодійної ініціативи Cook for Ukraine, якою стала в лютому 2022 року, щоб допомогти зібрати кошти для постраждалих від війни. "Мене вибрали однією з найвпливовіших жінок #Vogue25, і я пишаюся тим, що ділю цей простір із такими видатними жінками, як Назанін Загарі-Раткліфф, Джебіна Ясмін Іслам, Соня Бойс, її величність Королева та іншими", – написала Геркулес в своєму пості в Instagram.

Оля Геркулес

Завдяки ресторанам і клубам, домашнім кухарям і продажу шкільної випічки UNICEF наразі зібрав близько 1 мільйона фунтів стерлінгів, а також отримав безцінну обізнаність про тяжке становище країни через кулінарну культуру. Для Олі Геркулес (чия нова книга "Домашня їжа" вже вийшла) досвід кампанії змінив її назавжди. "Навіть коли Україна буде вільною, я не збираюся припиняти свою активність", – каже вона. "Я змінилася".

Реклама

До списку Vogue 25 цього року увійшли неймовірні жінки. Зокрема, редакція особливо звернула увагу на тих жінок, які пройшли через тяжкі випробування та продемонстрували стійкість. Згадується Назанін Загарі-Раткліфф, яка в березні возз’єдналася зі своєю сім’єю після шести років ув’язнення в Ірані. Або Джебіна Ясмін Іслам, чия сестра, Сабіна Несса, була вбита у вересні минулого року. Джебіна погодилася сфотографуватися для Vogue в межах своєї роботи з підвищення обізнаності про чоловіче насильство над жінками. Також до списку ввійшли королева Єлизавета II, Ненсі Доджака, Джоді Комер, Емма Томпсон і Вікторія Бекхем.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.