До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Одесі пройде фестиваль класичної музики Odessa Classics

Щоліта в Одесі проходить фестиваль Odessa Classics, який збирає в місті найкращих класичних музикантів від Цюріха до Нью-Йорка. У цьому році фестиваль відбудеться всупереч пандемії, хоча його довелося перенести з червня на серпень. Odessa Classics проходитиме з 10 по 23 серпня на кількох локаціях — Одеський оперний театр, Філармонія, а також open air майданчики — Зелений театр і Потьомкінські сходи.

Фестиваль Odessa Classics, 2017 рік

Фестиваль відкриється 10 серпня в Оперному театрі виступом Цюріхського балету (Yen Han Ballet Company Zurich). Це постановка провідного швейцарського хореографа Хайнца Шперлі на музику Моцарта, Пярта, Баха і Гласса. На фортепіано акомпанує президент фестивалю, один з найуспішніших українських піаністів Олексій Ботвінов, який понад 20 років співпрацює з цюріхським балетом. Головну партію в постановці виконає прима-балерина Цюріхського балету Йен Хан.

Реклама

Виступить на фестивалі один з найзнаменитіших скрипалів світу, чотириразовий номінант на премію "Греммі" і семиразовий володар Echo Classics Даніель Хоуп з трьома різними проектами. Один з них, "Air: A Baroque Journey", присвячений бароковій музиці, торік отримав шалені овації в Карнегі-хол. Також серед учасників фестивалю — Естонський Національний симфонічний оркестр з двома концертами; провідний піаніст Німеччини Себастіан Кнауер виступить двічі, в тому числі представить світову прем'єру новаторського проекту "бетховенських варіацій". 15 серпня в Оперному театрі відбудеться концерт-презентація спільного диску Олексія Ботвінова і скрипаля Деніеля Хоупа — це диск, записаний для легендарної фірми звукозапису Deutsche Grammophon з творів Альфреда Шнітке. 23 серпня фестиваль завершиться концертом німецького скрипаля Лінуса Рота.

"Європейські фестивалі, які проводитимуться у серпні — Зальцбург, Люцерн, кілька італійських оперних фестивалів — проходитимуть за дуже скороченою програмою, — розповідає Олексій Ботвінов. — У нас буде повноцінна програма, напевно, це найособливіший фестиваль у нашій шестирічній історії. Адже він відбувається не "завдяки", а "всупереч". Програма фантастична. Я впевнений, що зараз як ніколи класична музика повинна звучати для людей, і не тільки в онлайн-форматі, а й наживо".

Олексій Ботвинов

Для тих, хто хоче глибше зануритися в атмосферу фестивалю, агентство Imperatore Club влаштовує клубну поїздку до Одеси: з можливістю відвідати бранч з Олексієм Ботвіновим і поспілкуватися з хедлайнерами фестивалю в камерній обстановці. Подробиці про клубну поїздку на фестиваль Odessa Classics читайте за посиланням.

Музикантів і учасників клубної поїздки розміщує готель "Брістоль".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.