До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Літа й видовищ: які фестивалі все-таки відбудуться цього літа в Україні

Пандемія внесла різкі корективи в наші плани: більшість культурних подій перенесли на 2021 рік або вирішили проводити онлайн. У перший день літа Vogue.ua розповідає про ті музичні (й не тільки) фестивалі, які відбудуться цього літа в Україні і віртуально, і цілком реально. Замовляйте квитки й плануйте подорожі країною, коли це буде безпечно.

Онлайн-трансляції замість Leopolis Jazz Fest

Цього літа один з найкращих джазових фестивалів Європи, Leopolis Jazz Fest, святкує 10-річчя. На жаль, пандемія COVID-19 внесла свої корективи: фестиваль перенесли на 2021 рік. Нові дати Leopolis Jazz Fest — 24—28 червня 2021 року. Проте гарна новина в тому, що джаз ми слухатимемо — хай і онлайн. З нагоди ювілею фестивалю із 4 по 7 червня відбудеться пряма трансляція найкращих концертів за 10 років на YouTube. Ці трансляції будуть справжнім ексклюзивом. Записи покажуть тільки один раз на офіційному каналі Leopolis Jazz Fest в YouTube і не публікуватимуть у мережі. Так що всім, хто любить джаз, є сенс знайти час із 4 по 7 червня та доєднатися до Leopolis Jazz Fest. Birthday Live. 4 червня програму відкриє трансляція концерту неодноразових лауреатів Греммі, американського квартету Yellowjackets, які працюють на стику жанрів, — електричного ф’южн і сучасного акустичного джазу. Докладний розклад на сторінці фестивалю у фейсбуці.

Реклама
Strichka Festival

Фестиваль електронної музики "стрічка" цього року мав відбутися в травні. Подію перенесли на 3—5 липня, і якщо все піде за планом і карантин і далі послаблюватимуть, то на нас чекає прекрасний липневий вік-енд у клубі Closer. Але й це ще не все: 23 травня фестиваль провів невелику онлайн-трансляцію, щоб дати змогу своїм фанатам потанцювати й відчути, що життя попри все триває. У лайн-апі найзірковіші українські діджеї — Nastia, Jana Woodstock, Mykyta та безліч інших музикантів. Трансляцію можна подивитися на сайті Strichka за посиланням. А поки, очікуючи на фестиваль, рекомендуємо подивитися наш репортаж з торішньої "стрічки".

Odessa Classics

З 10 по 23 серпня в Одесі пройде фестиваль класичної музики Odessa Classics. Фестиваль був запланований на червень, і те, що його не скасували, а перенесли на два місяці — прекрасна новина.

Про цьогорічну програму Odessa Classics розповідає його артдиректор, піаніст Олексій Ботвінов. "Уже на початку березня стало ясно, що у фестивалів, запланованих на квітень-червень цього року, є дві опції — скасувати або спробувати перенести на пізніші терміни. Понад 90% європейських літніх фестивалів майже відразу ж ухвалили рішення скасувати. ODESSA CLASSICS і далеко не всі з наших колег вирішили піти важким шляхом — зробити все можливе, щоб фестивалі відбулися пізніше, але цього літа. Європейські фестивалі, які відбудуться в серпні, — Зальцбург, Люцерн, кілька італійських оперних фестивалів — дуже скоротили програму. У нас буде повноцінна програма, напевно, це найособливіший фестиваль за нашу шестирічну історію. Адже він відбувається не "завдяки", а "всупереч". Виступить феноменальний скрипаль Данієль Гоуп з трьома різними проєктами, Естонський Національний симфонічний оркестр з двома концертами, сучасний балет із Цюриха. Провідний піаніст Німеччини Себастіан Кнауер виступить двічі; зокрема й представить світову прем’єру новаторського проєкту "Бетховенські варіації". Ну й для мене особисто особлива подія — концерт-презентація спільного з Данієлем Гоупом диска для легендарної фірми звукозапису Deutsche Grammophon з творів Альфреда Шнітке. Я впевнений, що тепер як ніколи класична музика має звучати для людей, і не тільки в онлайн-форматі, але й наживо".

OIFF Flashback

Одеський міжнародний кінофестиваль, який щороку збирає в липні кіноманів з усієї країни й не тільки, цьогоріч відбудеться восени, з 25 вересня по 3 жовтня. Основні події фестивалю й показ усіх фільмів пройдуть онлайн. Але для того, щоб ми не занудьгували до осені, команда фестивалю спільно з платформою Takflix.com ініціювала онлайн-фестиваль OIFF Flashback. Це показ хітів ОМКФ за останні 10 років. Фестиваль пройде з 15 травня по 15 серпня. У програмі десять чудових фільмів, що в різні роки перемагали на фестивалі. Дуже рекомендуємо не пропустити неймовірної краси грузинську драму "А потім ми танцювали" (Гран-прі фестивалю 2019 року) і британську трагікомедію "Ні пуху, ні праху". Купити абонемент і подивитися фільми можна за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.