До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Співачка Сільві Кройш про образи у кліпі Flaunt it, try it!

Flaunt it, try it! – новий кліп бельгійської співачки Сільві Кройш на трек з її дебютного альбому. Відео, в якому знялися Сільві і її подруги, нагадує ритуальний феміністичний танець. За образи відповідав дует Tom Eerebout і Sandra Amador – стилісти Леді Ґаґи, які увійшли до списку 25 найвпливовіших стилістів Голлівуду за версією Hollywood Reporter.

Сільві Кройш у зйомці Vogue UA, вересень 2019

Цей кліп міг би зняти режисер Лука Гуаданьїно, який присвятив свій останній фільм "Суспірія" чаклунській жіночій енергії. Відео Flaunt it, try it! знімали в музичній студії Robot Studios у Генті: по суті, це перформанс-ритуал Сільві Кройш і її вокалісток-подруг, немов "підглянутий" на VHS-камеру. На написання треку та ідею відео співачку "надихнуло" розставанням з бойфрендом. Передати атмосферу ритуалу, який стає для героїні відеозвільненням від нещасливого кохання, допомогли образи, продумані дуетом Tom Eerebout і Sandra Amador, які насамперед відомі співпрацею з Леді Ґаґою. Деталі зйомок кліпу Vogue.ua дізнався з перших вуст.

Реклама

Алессандро Каннелі, креативний директор кліпу:

Те, що ви бачите, – це живий виступ, знятий з натяком на артгаусні записи перфомансів 20-30 тому. Ми з Сільві познайомилися в школі мистецтв в Антверпені, звикли бачити культові театральні та танцювальні вистави 80-х і 90-х років, зняті високохудожнім способом, хоча вони були живими виступами. Ми вирішили використати стару VHS-камеру – одну з тих, які ваш батько брав для зйомок ваших канікул, щоб отримати візуальну якість тих виступів, якими ми захоплювалися в коледжі. Ми хотіли, щоб це звучало "по-справжньому" і показати іскру життя і енергії, яку продукує Сільві як артистка.

Сільві сказала мені, що це буде "чарівним документом про її життя". Тому ми вирішили вибрати психоделічну атмосферу – те, що обоє любимо. Енергія в кліпі потужна і жіночна: Сільві і її ансамбль вокалісток, який складають виключно жінки, виступають з дуже фізичною, емоційною напругою, яку підживлюють два перкусіоністи. Нам пощастило, що ми змогли попрацювати зі стилістами Томом і Сандрою. Вони вміють створювати не тільки приголомшливі образи, а й правильний настрій. Вони як ніхто розуміють психологію, яку таїть одяг, і як він впливає на рух, виступ і відчуття дівчат...

Tom Eerebout і Sandra Amador:

Сільві рухається так унікально і захопливо, що ми хотіли, аби це стало відправною точкою для всієї концепції відео. Тканина, з якої пошита сукня Valentino, підкреслила її пластику. Це дало гіпнотичний ефект фактично ритуальної дії. Сандра і я великі шанувальники Сільві і її робіт. Ми давно хотіли попрацювати разом і раді, що нарешті вдалося.

Сільві Кройш:

У кліпі на мені сукня Valentino, а мої "дівчата" в образах Ann Demeulemeester. Ідеальний вибір для цього подання! Довгі сукні, нескінченна кількість тканин і справжня чаклунська атмосфера. З моменту, як ми одягнулися, зрозуміли, як ми будемо рухатися. Я давно хотіла попрацювати з Томом і Сандрою, але вони всі були зайняті – гастролювали з Кайлі Міноуґ і Леді Ґаґою. Нарешті все склалося.

Дівчата на відео – мої вокалістки і подруги. Мені потрібна була справжня енергія, тому ми вирішили запросити людей, які поруч зі мною в і щоденному житті, щоб виступати разом зі мною і "на сцені". Коли я розлучилася з Мартеном (ексбойфренд Сільві – прим.авт.), ці дівчата забрали мене і подбали про мене. Одного разу вночі ми пішли гуляти, і вони провели наді мною жартівливий обряд "вигнання диявола", тобто нещасливого кохання. Вони цілюще впливають на мене. Відео моє вшанування цього почуття. Ти можеш вибирати. Не обов'язково затримуватися в смутку. Ти можеш повернути собі контроль над своїм життям і почуттями.

Фото: Jan Philipzen

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.