До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вічно танцююча людина: які символи заховано в образах з нового відеокліпу MONATIK

MONATIK представив кліп "Вічно танцююча людина". Стилісткою нової відеороботи стала Анна Гончарова, яка розповіла нам всі подробиці створення образів.

Реклама

"Вічно танцююча людина" — перша масштабна відеоробота MONATIK від початку російського повномасштабного вторгнення. Спеціально для цього кліпу артист проводив кастинг танцівників з-поміж майже пів тисячі талантів із різних куточків України. Як зізнається MONATIK, для нього повернення до рідного танцювального жанру музики (який він може ще більше конвертувати в допомогу Україні) — це надзвичайно важливий етап з декількох причин. По-перше, це створення мотивації для танцювальної індустрії, студій, колективів, митців, хореографів та талановитої молоді не покидати Україну, а продовжувати творити саме тут. І, що не менш важливо, у танця є дуже важлива функція — "зашивати" душу і допомагати залишити негатив позаду, повертати в тонус не тільки фізично, а й морально.

Також MONATIK продовжує об’єднувати навколо своїх відеоробіт представників fashion-індустрії. Режисеркою кліпу виступила Юлія Паскаль (авторка бренду Paskal), а стилісткою стала Аня Гончарова (засновниця та креативна директорка Trip:Tych), хореографи-постановники — Костянтин Гордієнко та Олексій Базела (Freedomballet та мюзикл "Кабаре").

"Мені дуже давно було цікаво поспівпрацювати з MONATIK. Але це водночас був виклик для мене, бо в Діми вже є певний сформований стиль і він реально класний. Але як для стиліста в цьому і є цікавість: не ламати образ чи стиль артиста, а трансформувати на новий рівень того, що вже існує.

Оскільки і кліп "Вічно танцююча людина" — це певне відродження, то і в образі Діми хотілося це передати. Саме тому костюм Діми кастомізований мною і наповнений символами. Вони починаються з того, що чоловічий жакет і штани класичної форми трансформувалися методом upcycling в жилет і штани (з певною трансформацією кілта поверх). На серці вручну вишито спіраль. Це такий класний збіг, що Діма намалював саме її спеціально до свого четвертого альбому. (Спіраль є символом життєвої сили: вона втілює у собі схематичний образ еволюції Всесвіту і життя взагалі). Я дуже багато вивчала цей символ, його значення, розуміння — і він є дуже важливим і для мого бренду також.

"Розроблення образів починається ще на моменті зародження ідеї відео. Це певний діалог: Юля уявляє сюжет, ділиться зі мною, а я одразу намагаюсь доповнити деталями: який вигляд мають герої, у що вдягнені. Завдяки тому, що ми товаришуємо і дуже часто спілкуємося, це розуміння з півслова. Для мене завжди головний принцип стайлінгу — це одягати героїв у природні для них, комфортні луки. Навіть якщо це ошатне вбрання, воно все одно має відображати характер людини чи її таємну сутність, так би мовити, альтер его".

"Дуже цікавий символізм "вшито" також в образи наших 12 персонажів. Це знаки зодіаку, які придумала для кліпу Юлія Паскаль. Десь вони гіперболізовані, десь незрозумілі. Адже мистецтво — це про метафори, і тут їх дуже багато. Тому роботу дуже хочеться передивлятися, перечитувати і вивчати.

Це і суперпишна спідниця в Овна і в'язаний светр з гіперболічними плечима. Лев — навпаки представлений дуже тендітною та водночас виразною дівчиною з характером (яка заховалася, чи то навпаки підкреслила свою королівську суть велетенською шубою). Риби — як суперплавні і водночас точні. Через меч у руках Юля хотіла показати танець самурая з мечем (це інтерпретація костюма Уми Турман у "Вбити Білла", який був до того ж натхнений образом Брюса Лі. Такий собі кавер на кавер:). Рак — завжди пристрасний коханець — в спідниці перешитої з двох пар класичних штанів. Бо спідниця на чоловіках — то дуже сексі, а спідниця з ковбойками — то бінго. Дуже хотілося б, щоб ці персонажі були не очевидні і, можливо, зрозумілі не кожному. Але у цьому для мене і є творчість MONATIK. Вона може бути не зрозуміла кожному, але вона глибинна. Вона не масова, але вона масштабна".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.