До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Едіт Піаф: 108 років від дня народження легенди

19 грудня виповнюється 108 років від дня народження легендарної співачки Едіт Піаф. Vogue.ua пропонує зазирнути за лаштунки її життя.

Едіт Піаф
Едіт Піаф

Реклама

Чорна лаконічна сукня, укладання "голлівудська хвиля", тонкі брови у формі дуги — у такому образі понад 20 років виходила на сцену улюблениця всього світу Едіт Піаф. "Чорне — це елегантно, темрява змушує працювати уяву", — говорила вона, пояснюючи, чому завжди обирає чорний колір. Можливо, це було ще й тому, що до шести років Піаф, яка народилася в бідній сім'ї та в дитинстві жила в публічному будинку, була сліпою й звикла жити в темряві.

Кар'єра однієї з найбільших співачок ХХ століття розпочалася 1935 року на вулиці. Луї Лепле. Власник наймоднішого тоді паризького кабаре "Жерміс", не зміг пройти повз талановиту дівчину і запросив її співати у своєму закладі. Через кілька місяців Піаф знав весь Париж, а через кілька років — Франція та Америка. "Народилася велика співачка", — писали журнали. Щупла, болісна на вигляд Піаф підкорила світ хрипким контральто, неабияким акторським талантом і зворушливими сумними очима. У повоєнний час до Піаф прийшов справжній тріумф: вона стала багато зніматися в кіно у Франції та Голлівуді, а в її шанувальниці записалася сама британська королева. Піаф завжди пам'ятала, звідки вона, а також не забувала допомагати тоді ще молодим виконавцям — Іву Монтану та Шарлю Азнавуру.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.