До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих кліпів Леді Ґаґи

Шість "Греммі", "Оскар" і статус однієї з найталановитіших співачок нашого часу — 28 березня Леді Ґазі виповнюється 37 років.

Леді Ґаґа на церемонії "Оскар"

Леді Ґаґа почала займатися музикою у 19 років, тоді ж покинула коледж і пообіцяла батькові, що якщо їй не вдасться — повернеться до навчання. Їй вдалося, але не одразу. Якийсь час дівчину в леопардових костюмах і з начесаним, немов у Емі Вайнгаус, чорним волоссям називали то занадто ексцентричною, то надміру попсовою. Знайти себе їй допомогли улюблені артисти — Девід Бові і Фредді Мерк'юрі. Леді Ґаґа зізнавалася в інтерв'ю, що завдяки їм зрозуміла: можна мати яскравий театральний образ і водночас виконувати хорошу музику. Але не тільки музика важлива для співачки: її костюми, зачіски і макіяж — теж витвір мистецтва. А також кліпи — розкішні, фантастичні відео, зняті Ґаґою в середині 2000-х, які можна сприймати як кіно: їхні перегляди сьогодні сягають 800 мільйонів. Світ ніколи не був байдужим до її відеоробіт: зокрема кліп Bad Romance свого часу отримав "Греммі", а Alejandro жорстко критикували католики. У день народження артистки Vogue.ua вибрав п'ять завжди актуальних кліпів Леді Ґаґи.

Lady Gaga – Bad Romance, 2009

Lady Gaga – Poker Face, 2009

Lady Gaga – Judas, 2011

Lady Gaga – Alejandro, 2010

Tony Bennett, Lady Gaga – But Beautiful, 2014

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.