До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Королівська дієта: що їсть та п'є Єлизавета ІІ

У свої 94 роки вона має бездоганний вигляд, веде активний спосіб життя і навіть їздить верхи на коні. Королева Великобританії може дозволити собі будь-яку їжу на планеті, але чому ж вона віддає перевагу? Що допомагає їй бути бадьорою і активною?

Якщо хтось подумав про зелені соки і еспресо, то це не так. "Чим простішою є дієта, тим краще для королеви", каже Даррен Макгрейді, шеф-кухар, який працював у Букінгемському палаці з 1982 до 1993 року. "Єлизавета II воліє рибу з овочами, відварену або приготовану на грилі, але уникає картоплі та інших продуктів, що містять крохмаль. Вона дуже дисциплінована. В її меню могло б бути все, що завгодно, але саме стриманість і дисципліна допомагають бути їй здоровою і в хорошій формі", розповідає Макгрейді.

Реклама

Невже ніякої чорної ікри і яловичини вагю? "Королева не особливо переймається з приводу їжі. Про що вона дійсно дбає це коні і собаки, стверджує Макгрейд. Їжа, кухарі і кухня останні в списку пріоритетів. У Букінгемському палаці до сих пір використовують каструлі та сковорідки 1800 року, з печаткою королеви Вікторії". Одного разу кулінар навіть поцікавився, чи не хоче королівська сім'я модернізувати кухонне начиння, але почув, що гроші краще залишити на покупку коней і сідел.

І все-таки невеликі слабкості може собі дозволити кожен. Для королеви це шоколад. "Чорний і гіркий, що темніший тим краще. Їй ніколи не подобався молочний або білий шоколад, ділиться Макгрейді. В обід Її Величність може дозволити собі келих солодкого німецького вина, але її улюблені напої джин і Дюбонне".

Палеодієта, "глютен-фрі" і детокс-соки? Можна сміливо забути і переходити на дієту по-королівськи.

За матеріалами Еліс Тейлор, Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.