До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший прийом: як правильно снідати з настанням холоднечі

Раціон здорової людини не залишається без сніданку, який має бути наповнений усіма необхідними поживними елементами, щоб протягом дня організм почувався бадьоро. Як правильно скомпонувати сніданок і як він змінюється з настанням холоднечі розповідає Vogue.ua.

Тепловий режим

Перше, що змінюється восени, – температура і довжина світлового дня. В умовах постійного зниження температури і збільшення тривалості ночі, організму людини потрібно більше тепла. Найбільш очевидним виходом є наповнення своєї тарілки теплою їжею. Осінній сніданок може складатися з запеченого в духовці омлету, сирників або хрусткого тосту з авокадо і яйцем пашот. Від ледачої вівсянки відмовлятися не потрібно – досить підігріти підоспілу в холодильнику масу. Не варто забувати і про склянку теплої води натще і трав'яні чаї.

Реклама

Локальні і сезонні продукти

Про позитивний вплив сезонних овочів і фруктів потрібно говорити. Яблука, наприклад, є відмінним джерелом клітковини, а гарбуз добре впливає на кишківник. До того ж певні вітаміни і тепло людський організм отримує від сонця, а коли сонячного світла стає менше, баланс допомагають заповнити доступні овочі та фрукти. Корисно мати запас з заморожених локальних ягід, які дадуть необхідну організму енергію в особливо холодні дні. Так, запечене яблуко або панкейки з цільнозернового борошна з ягідним джемом на сніданок здатні задати настрій на весь день.

Не більше, а поживніше

Частою помилкою в формуванні осіннього меню стає збільшення розміру порцій. Так, у холодну пору року організму людини потрібно більше їжі. Але в цьому випадку "більше" – не про кількість. Коли влітку нам достатньо курячої грудинки і тарілки салату, то восени зелене листя можна замінити запеченими овочами. І якщо на сніданок ми звикли хрумкокіти гранолу з йогуртом і фруктовим салатом, то зараз, можливо, краще змінити курс на теплу кашу на молоці. Порція залишиться такою ж, поживність збільшиться, а корисні властивості нікуди не зникнуть.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.