До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Святкові кекси: рецепт шоколадних капкейків від Єлизавети II

На честь дня народження Єлизавети II, який святкували 21 квітня, королівські кондитери поділилися рецептом шоколадних капкейков у соціальних мережах королівської сім'ї. Як відзначають кондитери, ці капкейки – відмінний варіант, щоб відзначити особливу дату з особливими людьми.

Photo: www.facebook.com/TheBritishMonarchy/

Інгредієнти

Рецепт розрахований на 15 капкейків:

Реклама

Для тіста:

15 г оцту;

300 мл молока;

50 мл рослинного масла;

60 г вершкового масла (розтопленого й охолодженого);

2 яйця;

5 мл ванільної есенції;

250 г борошна;

75 г порошку какао;

300 г цукрового піску;

10 г соди для випікання;

100 г білого шоколаду;

Форми для кексів.

Для крему:

90 г темного шоколаду (не менше 70%);

100 г вершкового масла;

125 г цукрової пудри.

Також можна використовувати готову глазур і харчові барвники.

Photo: www.facebook.com/TheBritishMonarchy/

Приготування

Готуємо капкейки:

Розігрійте духовку до 150 .

У великій мисці змішайте борошно, цукор, какао і соду для випікання.

В окремій ємності збийте яйця разом із ванільною есенцією, розтопленим вершковим маслом, рослинним маслом, молоком і оцтом.

Повільно, потроху, додайте рідку суміш до сухої суміші.

Переконайтеся, що тісто однорідної консистенції без грудочок.

Потім додайте шоколадні чіпси (або шоколадну крихту, сухофрукти, горіхи).

На деці розставте формочки для кексів.

Використовуючи металеву ложку, розподіліть усі тісто по формах.

Випікайте близько 1518 хвилин. Виймайте з духовки, коли капкейки стануть пружними на дотик і з золотою верхівкою.

Потім залиште капкейкі охолонути.

Photo: www.facebook.com/TheBritishMonarchy/

Готуємо крем:

Збивайте цукрову пудру й вершкове масло, поки маса не набуде світлої кремової текстури.

Потім додайте до крему теплий розтоплений шоколад.

Якщо у вас є кондитерський мішок, то використовуйте його для прикрашення капкейків (в іншому випадку використовуйте чайну ложку або маленький шпатель для льоду).

Використовуючи глазур, візьміть необхідну для капкейку кількість глазурі та розподіліть її по поверхні капкейку. Також можна створювати візерунки й додавати інші елементи їстівного декору.

Насолоджуйтесь!

Photo: www.facebook.com/TheBritishMonarchy/

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.