До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Правила діджитал-детоксу у відпустці

У той час як скринька вхідних повідомлень переповнена, а постійні сповіщення на смартфоні скоро викликатимуть неврози ідея повної відмови або хоча б тимчасового утримання від гаджетів здається утопією, але думки про діджитал-детокс при цьому стають все більш нав’язливими. Але окрім негативних факторів від смартфона є чимало й користі: у незнайомому місті тепер легко знайти ресторан, який порекомендували подруги або прокласти маршрут для подорожі. Vogue.ua з’ясував, як влаштувати собі діджитал-детокс і звільнити місце в голові для нових вражень, але при цьому не впадати в крайнощі і не ховати свій телефон у чорну скриньку на два тижні.

Фото – Chris Colls, стиль – Julie Pelipas
Контактуйте з VIP

Для тих, хто перед відпусткою зміг розібратися з усіма поточними справами, найкращою порадою буде тимчасово від’єднати робочий імейл від смартфону. Для решти, хто має стежити за важливими подіями в офісі або чекає листів від конкретних людей, варто підключити функцію VIP-скриньки електронної пошти. Туди приходитимуть тільки листи від обраних контактів і не потрібно буде витрачати дорогоцінний час у відпустці на пошук кожного серед десятків щоденних імейлів.

Реклама
Фото – Alice Rasati, стиль – Julie Pelipas
Увімкніть функцію сповіщення

Якщо в подорожі хочеться все рівно залишатися в курсі головних подій у світі, то варто максимально використати можливості пошукових систем і підлаштувати їх під себе. Цікаво, кого призначить Донателла Версаче на посаду дизайнера власного бренду або хто переможе на виборах в Німеччині – можна встановити Google-розсилку з певною темою і позначити сповіщення галочкою VIP, щоб отримувати це на пошту.

Користуйтесь картами якомога рідше

Постійне використання телефону у відпустці більшість виправдовують наявністю карт, які допомагають пересуватись. Однак психологи називають це лише виправданням, яке тільки посилює залежність від свого гаджету і рекомендує під час дорожніх подорожей або прогулянок новим містом використовувати навігацію тільки у випадках гострої необхідності. Наприклад, з Лондона в Париж можна доїхати, слідуючи за дороговказами, або знову відкрити для себе насолоду використання паперової карти, відмічаючи правильний маршрут.

Фото – Mario Testino, стиль – Tonne Goodman
Робіть "справжні" фотографії

Ще один спосіб влаштувати собі діджитал-детокс і не діставати смартфон зайвий раз – згадати про плівковий фотоапарат, який точно знайдеться десь серед старих речей. Адже так приємно з трепетом очікувати проявлення плівки. Також можна взяти з собою Polaroid з миттєвими знімками або звичайну дзеркальну камеру.

Джиджи Хадід в рекламній кампанії Seafolly
Будьте розбірливіші зі сповіщеннями

Місце зустрічі з друзями, талон посадки на літак або адреса того ж самого готелю на узбережжі – усі ці сповіщення, зрозуміло, важливі, але відслідковувати кожен лайк і коментар зовсім не потрібно. Тому психологи радять відключити сповіщення в соціальних мережах, а разом з тим вийти на певний час із чатів, пов’язаних з роботою. Після приїзду до них можна буде так само легко повернутися.

Фото – Gilles Bensimon, стиль – Claire Dhelens

Читайте також:

Личный опыт: как совмещать вегетарианство и светскую жизнь

Перехватить на лету: правила питания в самолете

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.