До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Захисники "Азовсталі" стали героями фігурок LEGO

Українські герої-захисники, яки утримували оборону "Азовсталі", стали натхненням для фігурок LEGO.

Ендрю Бікрафт, засновник компанії The Brothers Brick, яка є одним з ритейлерів LEGO та відома конструкторами на військову тематику, що відтворюють історичні події, повідомив у твіттері про розроблення нової серії фігурок. Її героями стали українці, які самовіддано захищали "Азовсталь" і потрапили до російського полону.

Реклама
https://twitter.com/AndrewBecraft/status/1549897814729101312?s=20&t=CLvDxcYpmOr07uiDVLLxuA

Прототипи впізнаються без помилок: це командир полку "Азов" Денис Прокопенко, його заступник Святослав Паламар ("Калина"), начштабу "Азов" Богдан Кротевич ("Тавр").

https://twitter.com/AndrewBecraft/status/1549897814729101312?s=20&t=twbkVSAsPLZJ54JNgH7Dlg

"Морські піхотинці Міноборони, бійці Нацгвардії України, добровольці ТрО та інші захисники „Азовсталі", які утримували Маріуполь майже три місяці, затримали наступ російської армії й дали змогу Україні виграти битву за Київ", – підписав фото Бікрафт. Окрім захисників "Азовсталі", героями LEGO стали українські парамедикині та військовий журналіст Ілля Пономаренко, який працює в The Kyiv Independent.

https://twitter.com/AndrewBecraft/status/1550262435948335104?s=20&t=CLvDxcYpmOr07uiDVLLxuA

Це вже не вперше, коли героїзм українців надихає виробників фігурок LEGO. Нагадаємо, раніше незалежний роздрібний продавець LEGO Citizen Brick випустив у продаж сумісні з конструктором мініфігурки "коктейлів Молотова" та Президента України Володимира Зеленського. Ця ініціатива дала змогу зібрати 16 тис. доларів для допомоги Україні. Також LEGO Group припинила постачання до російських фірмових крамниць і пожертвувала десятки мільйонів фунтів стерлінгів на допомогу Україні через LEGO Foundation.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.