До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Командир полку "Азов" Денис Прокопенко очима своєї дружини-ілюстраторки

Сьогодні виповнюється 31 рік Денису Прокопенкові – підполковнику Національної гвардії України та мужньому командирові полку "Азов". "У процесі російського вторгнення в Україну підполковник Прокопенко відзначився ефективними діями з відбиття атак ворога та захистом міста-героя Маріуполя", – привітало Дениса з днем народження Командування Об’ єднаних сил ЗСУ. Пропонуємо подивитися на героя очима його дружини, ілюстраторки Катерини Прокопенко, яка присвячує свою творчість коханому чоловікові.

Дружина командира полку "Азов" Дениса Прокопенка Катерина за останні місяці стала відомою на весь світ. Разом з іншими родичами бійців "Азову", що до останнього захищали Маріуполь та "Азовсталь", а нині перебувають у російському полоні, Катерина робить усе можливе заради порятунку чоловіка. Зустріч із Папою Римським, організація мітингів по усьому світі, сотні інтерв’ю світовим медіа – саме активність Катерини та інших родичів азовців та української спільноти не дає світу забути про мужніх захисників Маріуполя.

Реклама

Але в мирному житті 27-річна Катерина – талановита ілюстраторка, що працює дизайнеркою в мережі "Сільпо". І якщо ще пів року тому її сторінка в інстаграмі @koza_rohata_ рясніла безтурботними малюнками, то сьогодні Катерина малює війну та присвячує ілюстрації свому коханому чоловікові.

Більшість робіт Катерини зображують її чоловіка, 30-річного Дениса Прокопенка. Фото підписані зворушливими освідченнями в коханні: "Боротимуся за тебе. Твоя Кет". Катерина й Денис познайомилися у 2015 році в соціальних мережах. Денис, випускник факультету германської філології Київського національного лінгвістичного університету, на той час уже рік як служив у полку "Азов" на сході України.

Зворушливі ілюстрації Катерини – ще одна спроба нагадати світові про українських героїв, що нині перебувають у російському полоні та потребують нашої постійної уваги й підтримки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.