КУПИТИ КВИТКИ

Готуємо вдома: 3 класичних рецепта італійської кухні

Класичний рецепт болоньєзе можна урізноманітнити анчоусами і селерою; тортеліні можуть перенести в дитинство і викликати почуття ностальгії, завдяки ніжному тісту і кремовій текстурі шпинатної начинки; а морська подача спагеті з креветками в дуеті з гарбузом — смачна сміливість, з якою хочеться зустріти цю осінь. Пропонуємо зануритися в італійський настрій і спробувати ці рецепти пасти, які є незаперечною класикою і при цьому мають свій унікальний шарм.

Болоньєзе

Шеф-кухар Паола Топпі просто взяла класичний рецепт і приготувала його по-своєму.

Реклама.

Інгредієнти:

500 г свинячо-яловичого фаршу;

250 мл курячого або овочевого бульйону;

200 г пармезану;

½ склянки бренді;

½ склянки мадери;

50 мл оливкової олії;

50 г вершкового масла;

1 нарізаний зубчик часнику;

1 нарізаний червоний перець чилі;

1 нарізаний анчоус;

1 упаковка помідорів чері (нарізати навпіл);

1 невелика цибулина (нарізати кубиками);

1 невелика морквина (нарізати кубиками);

1 стебло селери (нарізати);

12 листочків базиліку;

500 г пасты (на фото папарделле);

сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Цибулю, моркву, селеру, часник, перець чилі й анчоуси обсмажте до м'якості. Додайте фарш і тушкуйте, поки м'ясо не стане коричневого кольору.
  • Додайте бренді і мадеру. Тушкуйте, поки рідина не випарується.
  • Додайте помідори чері, базилік і бульйон і залиште тушкуватися.
  • Тим часом зваріть пасту в киплячій підсоленій воді.
  • Готову пасту злийте, додайте до соусу, перемішайте і сервіруйте відразу ж.
Тортеліні зі шпинатом і пармезаном

Шеф-кухар Марчелло Фаріолі відтворює дух свого рідного міста Руб’єри на півночі Італії в більшості своїх страв. Ці тортеліні одна з них.

Інгредієнти:

На 6 порцій (50 тортеліні)

Для тіста:

500 г борошна;

4 яйця;

3-4 яєчних жовтка.

Для начинки:

250 г Parmigiano Reggiano;

750 г замороженого шпинату;

10 г часнику;

70 мл молока;

100 г панірувальних сухарів;

1 яйце;

рослинна олія;

сіль за смаком.

Приготування:

Тісто:

  • Змішуйте всі інгредієнти в кухонному комбайні доти, доки тісто не почне кришитися.
  • Скачайте тісто в кулю, загорніть у кухонний рушник і залиште в сухому прохолодному місці на годину.

Начинка:

  • Подрібнений часник обсмажте на олії.
  • До часнику додайте шпинат і зменшіть вогонь до середньої або низької інтенсивності. Готуйте шпинат, поки не випарується вся рідина. Додайте молоко.
  • Коли вся рідина випарується, зніміть пательню з вогню і додайте до начинки панірувальні сухарі, пармезан і яйця. Дайте суміші охолонути, потім перекладіть її в кухонний комбайн, додайте Parmigiano Reggiano. Приправте сіллю.

Тортеліні:

  • Розкачайте тісто скалкою.
  • Розкачане тісто викладіть на рівну поверхню. Виріжте кружечки з тіста. Помістіть трохи шпинатної начинки в центр одного кружечка і накрийте зверху іншим кружечком тіста.
  • Краї кожного кружечка змастіть водою і притисніть, випускаючи зайве повітря і закриваючи тортеліні.
  • Варіть тортеліні у великій каструлі з киплячою водою (20 г солі на літр води) близько 3 хвилин. Потім акуратно злийте воду і додайте трохи вершкового масла.
  • Викладіть тортеліні на тарілку і присипте пармезаном для сервірування.
Спагеті з креветками, гарбузом, білим вином і рожевим перцем

Ще один рецепт від Паоли Топпі, яка до звичного поєднання спагеті і креветок додала перчинку і гарбуз. Здається, це ідеальний мікс смаків для літньо-осінньої зміни сезонів.

Інгредієнти:

80-100 г свіжої пасти тальятелле або 80 г сухої пасти спагеті або лінгвіні;

4-5 королівських креветок (очистити, обробити, змастити олією і нарізати на чотири частини);

2 ст. л. оливкової олії;

100 г гарбуза (нарізати соломкою);

12 горошин рожевого перцю;

2 нарізаних філе анчоусів;

25 мл білого вина;

25 мл рибного або курячого бульйону;

дрібна петрушка і м'ята;

сіль.

Приготування:

  • У великій каструлі доведіть воду до кипіння (10 г солі на літр води), потім додайте пасту (свіжу пасту варіть 2 хвилини, суху — до 11 хвилин).
  • Наступний крок займає приблизно 4 хвилин, тому врахуйте це при приготуванні пасти. Якщо ви використовуєте свіжу пасту, опустіть її в киплячу воду після того, як почнете обсмажувати інші інгредієнти. Якщо ви готуєте суху пасту, обсмажуйте начинку після того, як паста пробула в киплячій воді близько 5 хвилин.
  • У пательню налийте оливкову олію і викладіть анчоуси, креветки й гарбуз. Обсмажте креветки до готовності, потім додайте вино і зменшіть вогонь.
  • Коли паста буде готова, викладіть її на пательню до решти інгредієнтів. Додайте горошини рожевого перцю і бульйон. Перемішуйте інгредієнти на пательні 1-2 хвилини, поки бульйон не закипить, потім додайте зелень і подавайте відразу ж.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.