КУПИТИ КВИТКИ

Український борщ: 4 унікальних рецепта від київських ресторанів

Борщ — надбання слов'янської культури, який у кожному домі готують на свій лад. Vogue.ua вирішив дослідити те, які інтерпретації українського борщу пропонують у ресторанах Києва. До вашої уваги 4 унікальних рецепта, від зеленого борщу зі щавлем до вегетаріанського варіанту з квасолею.

Зелений борщ (ресторан "Любимий Дядя")

Інгредієнти:

Реклама.

Перепілка без хребта;

картопля;

морквина;

ріпчаста цибуля;

щавіль;

сіль, перець, цукор;

лавровий лист.

Приготування:

  • Картоплю, моркву і цибулю наріжте кубиками.
  • Перепелиний бульйон доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть і додайте картоплю.
  • Паралельно обсмажуйте цибулю і моркву. Додавайте засмажку до картоплі.
  • Коли картопля повністю звариться, додайте щавіль і посоліть борщ.
  • Для бульйону перепілку без хребта, попередньо замариновану в солі і цукрі, обсмажте на грилі з двох боків.
  • У воду киньте овочі, сіль, духмяний перець, лавровий лист і доведіть до кипіння.
  • Цим бульйоном залийте перепілку і томіть на маленькому вогні 1,5 години.
Борщ на яловичих хвостах (ресторан "ШО")

Інгредієнти:

Яловичі хвости;

червоне сухе вино;

цибуля;

морква;

томати;

селера;

картопля;

буряк;

капуста;

томатний соус;

часник;

лавровий лист;

спеції;

сіль.

Приготування:

  • Приготуйте бульйон на яловичих хвостах — томимо хвости з овочами на маленькому вогні 1,5 – 2 години. Потім бульйон потрібно процідити.
  • На пательні пасеруйте овочі, додайте томати, буряк і тушкуйте кілька хвилин.
  • Готові овочі додайте в бульйон і доведіть до смаку.
  • Борщ подавайте зі сметаною і пампушками.
Борщ (ресторан 11 Mirrors Rooftop Restaurant & Bar)

Інгредієнти:

Бульйон з домашнього півня і телячих ребер;

ріпчаста цибуля;

морква;

буряк;

картопля;

білокачанна капуста;

болгарський перець;

часник;

чорнослив;

зелень;

сіль, перець, цукор;

лавровый лист;

оцет;

помідори у власному соку;

олія.

Приготування:

  • У холодну воду помістити домашнього півня і телячі ребра. Довести до кипіння і томити на маленькому вогні 4 години.
  • Цибулю, моркву, буряк, болгарський перець і капусту наріжте соломкою. Картоплю наріжте кубиками.
  • Цибулю і моркву обсмажте на пательні до золотавого кольору.
  • Буряк обсмажте до золотистого кольору і додайте до нього сіль, цукор, перець, помідори у власному соку. Потім залийте його зверху бульйоном і залиште томитися до випаровування рідини. В кінці додайте обсмажені цибулю з морквою.
  • Готовий бульйон доведіть до кипіння, додайте картоплю і варіть 10 хвилин.
  • Потім додайте болгарський перець і капусту. Варіть ще 10 хвилин.
  • Доведіть борщ до смаку сіллю і перцем, лавровим листом і дрібно натертим часником.
  • Залиште борщ настоятися на 2-3 години.
  • Каре телятини обсмажте з сіллю і перцем.
  • Борщ подавати з каре телятини, сметаною, смальцем і зеленню.
Борщ (ресторан Park Kitchen)

Інгредієнти:

150 г тертого буряка;

80 г свіжого бурякового соку;

80 г капусти (нарізати);

160 г картоплі (нарізати кубиками);

50 г тертої моркви;

30 г дрібно нарізаної ріпчастої цибулі;

8 г подрібненого часнику;

10 г томатного пюре;

10 г цукру;

700 мл води;

10 г оцту;

сіль, перець за смаком;

80 г відвареної білої квасолі;

1 лавровий лист.

Приготування:

  • На пательні на олії на слабкому вогні обсмажте цибулю упродовж 8-10 хвилин. Не допускайте зміни кольору.
  • Додайте терту моркву і продовжуйте готувати 4-5 хвилин.
  • Додайте буряк і готуйте ще 4-5 хвилин.
  • Додайте томатне пюре, оцет, цукор і продовжуйте готувати ще 10-15 хвилин.
  • В окремій каструлі в киплячу підсолену воду покладіть картоплю і капусту. Варіть до м'якості овочів.
  • Додайте буряково-морквяну суміш до картоплі і капусти.
  • Додайте відварену квасолю, буряковий сік, лавровий лист і доведіть до кипіння. Потім тушкуйте на повільному вогні 10-15 хвилин.
  • Коли все буде готове, посоліть і поперчіть за смаком, додайте подрібнений часник і тушкуйте 10 хвилин. Потім зніміть з вогню.
  • Дайте борщу настоятися не менше 30-40 хвилин.
  • За бажанням додайте приготовлену курку або обсмажену яловичину.
  • Подавати зі сметаною, подрібненим часником і теплими пампушками.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.