До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Україні відбудуться заходи до річниці виходу в полон захисників "Азовсталі"

Захисники "Азовсталі" мають повернутися додому: саме під таким гаслом 20 травня в різних містах України відбудуться заходи, присвячені річниці виходу в полон маріупольського гарнізону. Рівно рік тому вся країна, а з нею і світ, із завмиранням серця слідкувала за подіями в Маріуполі: 16 травня українськими військовими, які 86 днів тримали позиції і захищали Маріуполь від окупантів, було отримано наказ припинити оборону "Азовсталі" та скласти зброю. 20 травня маріупольський гарнізон залишив "Азовсталь" та вийшов у полон.

Азовсталь, травень 2022 року
Азовсталь, травень 2022 року

Реклама

Вже рік у російському полоні перебувають більш ніж 1900 військових — захисників "Азовсталі", з них — понад 700 бійців полку "Азов". Говорити про них на увесь світ — наш обов'язок, адже кожен полонений має повернутися додому. До річниці виходу гарнізону з заводу "Азовсталь" у Києві, Броварах, Львові та Черкасах відбудуться заходи, які мають нагадати світові: тисячі українців залишаються в неволі.

Заходи розпочнуться зранку 20 травня в Києві: в парку Шевченка об 11:00 розпочнеться хода "Чекаємо додому героїв Маріуполя". Ввечері в Українському домі — вистава "Азовсталь. Голоси". Після цього, о 20:30, на Софійській площі відкриють інсталяції — символ стійкості та віри наших військовополонених із "Азовсталі".

Заходи продовжаться в інших містах: 21 травня у Львові покажуть перформанс за участі рідних захисників гарнізону "Маріуполь" під назвою "Матері Азову". Він містить реальні історії родичів та друзів. В той же день в Черкасах, в саме в Черкаському краєзнавчому музеї, відбудеться виставка плакатів, створених дружиною військовополоненого черкасця Ганною Біляєвою, яка і досі чекає свого чоловіка з полону.

Всю програму заходів можна побачити в телеграм-групі Azovstal Family. Родини захисників Маріуполя запрошують усіх долучитись до заходів, а також поширити інформацію про них у соцмережах, використовуючи гештеги #азоврікуполоні #полоненихдодому. Адже нагадати світові про подвиг захисників "Азовсталі" — наше спільне завдання. Адже їх чекають не лише близькі, а й уся країна. І весь демократичний світ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.