До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukrainian Women in Vogue: Джамала

Журнал Vogue UA за підтримки Symbol випустив книгу Ukrainian Women in Vogue. Вона присвячена українським героїням, які з'являлися на сторінках нашого журналу. Моделі і художниці, письменниці і спортсменки, музикантки і дизайнерки, балерини і засновниці благодійних фондів. Кожна з них — сильна особистість, яка має свій стиль, надихає власним прикладом і гідно представляє Україну на міжнародній арені. У спеціальних інтерв'ю для vogue.ua героїні розмірковують про баланс між кар'єрою і сім'єю, публічність і щастя. Цього разу читайте інтерв'ю з Джамалою.

Джамала

Як Ви вважаєте, балансувати між кар’єрою й особистим життям сьогодні важче, ніж раніше, чи в наш час нескладно встигати все?

Реклама

Мені дуже подобається, що ви вжили слово "балансувати". У ньому вже міститься відповідь. Коли ти перебуваєш у гармонії, в балансі з собою, все вдається. Не скажу, що стало простіше, але все ладиться. Коли ти натхненний, наповнений любов'ю, оточений турботою, увагою, коли тебе розуміють, вдається поєднувати і особисте життя, і кар'єру. Коли є гармонія, з'являється відчуття, що ти це робиш чомусь і для чогось. Тобі обов'язково буде складно, але ти будеш дотримуватися балансу в особистому житті і в творчому. У моєму випадку я розумію, що одне без іншого неможливе. Для мене важлива і моя сім'я, і ​​моя творчість.

Вимога "бути найкращою в усьому", яку суспільство висуває до сучасної жінки, заважає Вам жити власним життям чи, навпаки, спонукає прагнути нових успіхів?

Мені здається, принцип "бути кращою у всьому" взяли за основу переважна більшість Інстаграм-блогерів. У Інстаграм — життя без целюліту, всі світлини з фільтрами і завжди все прекрасно. Я теж активно веду свій аккаунт, і мені теж хочеться писати про досягнення, про нові пісні, про те, що я знялася у фільмі Netflix, наприклад, про те, яка чудова у мене сім'я. Але мене дратують блогери, у яких завжди все добре. Ось вони тільки народили, а у них вже ідеальні фігури, з грудним вигодовуванням у них немає проблем, тому що "це природно", їх не обтяжує відсутність сну. Стільки навколо супержінок, у яких і правильне харчування, і заняття спортом, вони і багато читають, і встигають на курси ходити. Я в це не вірю. Я і тут намагаюся дотримуватися балансу. Є люди, які на мене орієнтуються, їм хочеться бачити, що мені теж щось не вдавалося, а потім вдалося. Адже у всіх бувають труднощі і погані дні. І про це теж варто говорити. Бути найкращою у всьому? Я краще буду задоволеною своїм життям, ніж буду намагатися догодити і подобатися всім.

Чи легко бути в центрі уваги? Як Ви даєте собі раду з публічністю?

Для мене це просто. Я спокійно можу сходити в супермаркет, торговий центр, вийти на прогулянку без макіяжу. Так, іноді моя поява дивує, люди хочуть сфотографуватися. Найсміливіші можуть підійти, сказати приємні слова. Мені легко.

Як Ви знаходите час лише для себе, і чому його присвячуєте?

З появою другого малюка з особистим часом стало набагато складніше. Хочеться дарувати максимальну кількість любові і ніжності й Емірові-Рахману, і Селімові-Гіраю, і Сеїт-Бекіру. На себе залишається мало часу. Я намагаюся завжди встигати робити манікюр, маску для волосся, ходити до косметолога. Це навіть не обговорюється, на це я завжди знайду час. Просто особистий час для мене — це ще і музикування, і написання музики. Ось на це зараз часу бракує. Хоча ось сьогодні я написала чудовий приспів до нової пісні, поки Селім-Гірай спав, а Емір-Рахман був на занятті в центрі раннього розвитку. Все можливо!

Бути найкращою у всьому? Я краще буду задоволеною своїм життям, ніж буду намагатися догодити і подобатися всім.

З чого складається Ваше щастя і чи є щось, чого бракує для нього?

Саме зараз моє щастя в тому, що моя родина здорова. Це дуже важливо для того, щоб я спокійно займалася музикою, як би егоїстично це не звучало. Це необхідно для того, щоб я виходила на сцену, думаючи про свої пісні і про глядачів, віддавалася повністю цьому процесу. Потрібно, щоб у родині був спокій, твої думки не були зайняті нічим іншим. Зараз мені бракує власного будинку — з тихим двором, садом, своєю студією. Так, у мене є дуже затишна квартира, яку я дуже люблю, там є все необхідне. Але зараз хочеться заземленості. Раніше я про це не замислювалася, хоча все дитинство прожила в приватному будинку зі своїм городом, з кімнатою, в якій ти можеш слухати музику на будь-якій гучності і нікому не заважати. Можливо, на це бажання вплинув карантин.

З ким із жінок — сучасниць або історичних персонажів — Ви хотіли б поспілкуватися щиро й відверто? І про що була б ця розмова?

Із сучасниць мені б хотілося зустрітися з Бейонсе. Хоча мені і здається, що у неї дуже непростий характер... З іншого боку, чому вона повинна бути простою? Неймовірно талановита і працьовита співачка. А ще з актрисою Іриною Горбачовою. Вона дуже цікава, і з нею теж хочеться поспілкуватися. З історичних персонажів? Усі вони також здебільшого зі світу музики. З Уїтні Х'юстон поговорила б душевно. Ще добре було б зустрітися з Біллі Холлідей, Еллою Фітцджеральд і Коко Шанель.

Джамала

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.