До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Майже Меркурій: як ретроградна Венера впливає на особисте життя й не тільки

Якщо прямо зараз ви сперечаєтеся з вашим партнером або тільки вчитеся орієнтуватися у світі Zoom-знайомств, то може видатися іронічним, що ретроградна Венера — яка, як вважається, впливає на наші стосунки, — перебуває в активному стані з 13 травня до 25 червня. І ось що нам потрібно про неї знати.

Photo: Paul Wetherell

Сьогодні світ зовсім не такий, як кілька місяців тому. Через те, що здебільшого ми перебуваємо вдома, наш світ став набагато меншим — ми зустрічаємося з меншою кількістю людей і наші відносини, як романтичні, так і платонічні, змінюються.

Реклама

Життя в ізоляції отримало нове звучання для багатьох з нас, але є одна річ, яка буде незмінною: якщо наше життя оповите невизначеністю тут, на Землі, ми можемо звернутися до зірок за розрадою і впевненістю. Тому трохи дивно й смішно від того, що ретроградна Венера, яка створює напругу в любовних стосунках, відбувається в розпал глобальних потрясінь і соціальних розбіжностей. Ми поговорили з експертами про те, як послабити напругу пристрастей та отримати інформацію про чергову ретроградність у наших життях.

Як ретроградну Венеру пояснює наука

На противагу ретроградному Меркурію, який буває таким тричі на рік через його розміщення на швидшій орбіті (і тому привертає більше уваги), ви можете бути менш знайомі з ретроградною Венерою, яка буває такою лише раз на 18 місяців. Так що ж насправді відбувається, коли ми говоримо про ретроградну планету? "Якщо дивитися із Землі, то іноді здається, що інші планети рухаються у зворотному напрямку", — пояснює доктор Шейла Канані, вчена в галузі планет у Королівській астрономічній спільноті (Royal Astronomical Society). "Зазвичай планети рухаються в одному напрямку крізь фон зірок уночі. Однак періодично рух змінюється, і вони рухаються в протилежному напрямку на тлі зірок — ми називаємо це ретроградним рухом", — пояснює вона.

"Коли Земля й Венера перебувають на одній стороні Сонця на своїх орбітах, то вони рухаються в одному напрямку, — продовжує Канані. — Та оскільки Венера обганяє Землю на своїй внутрішній орбіті, то видається ніби вона змінила напрямок і стала ретроградною". Іншими словами, ретроградність — це оптична ілюзія.

Що для вас означає ретроградна Венера?

Тоді як наука пояснює логістику, астрологія може передбачити, як цей період може відбитися на вашому повсякденному житті. Як вважає астролог Еліс Белл, ретроградна Венера може неабияк впливати на наші відносини. "Коли здається, що Венера рухається у зворотному напрямку своєю орбітою, то всі якості, які втілює Венера, сповільнюються й спрямовуються всередину", — каже астролог. "Венера уособлює ваше любовне життя й те, як ви спілкуєтеся, тому під час ретроградності ці сфери життя можуть стати менш прозорими", — пояснює вона.

Цього разу ретроградна Венера відбувається в Близнюках, якими керує Меркурій (відомий як планета послань), тому ви можете постати перед труднощами, коли йдеться про стосунки з вашою другою половиною. "Вам потрібно бути відкритішими в тому, що відчуваєте, — зазначає Белл. — Ви можете стикнутися з деякою напруженістю в стосунках, з якою потрібно працювати".

Астрологи попереджають, що варто бути особливо обережними в разі відновлення відносин з колишніми. "Не поспішайте повертатися в минулі стосунки", — радить Белл. — Натомість використовуйте цей час, щоб поставити всі крапки й рухатися далі".

Що стосується побачень у Zoom, то нині точно не час, щоб поспішати із чим-небудь. "Оскільки Венера вступить у контакт із Нептуном під час ретроградного періоду, то ви можете почати фантазувати про майбутнє з кимось з нових знайомих і вигадати історію про те, як все піде", — попереджає Белл. "Постарайтеся побачити ці нові відносини такими, якими вони є, а не такими, якими ви хочете їх бачити", — каже вона.

Поряд з вашим особистим життям ретроградна Венера також може вплинути на ваші дружні стосунки, а це означає, що ви можете менше спілкуватися з друзями через FaceTime, поки ми все ще перебуваємо в соціальних мережах. "Вам може бути важко говорити на найлегші теми зі своїми друзями або ви можете легко дратуватися через якісь маленькі речі, які вони роблять", — зауважує Белл. "Якщо є друг, який посідає не дуже важливе місце у вашому серці, то ви можете вирішити розлучитися з ним. І точно так само, як у вас можуть бути колишні, які періодично зв’язуються з вами, так і друзі з вашого минулого можуть раптово звернутися до вас".

Час для рефлексій

Ретроградна Венера дає змогу зосередитися на собі, що ідеально з огляду на те, що в більшості з нас тепер є вільний час. "Подивіться на ретроградну Венеру як на можливість позитивного перетворення. Вам надається можливість виправити поведінку й невпевненість, які заважають вам повністю розкрити свій потенціал, — пояснює Белл. — Якщо ви не задоволені своїм особистим життям, то можете попрацювати над упевненістю в собі, щоб залучити кращих партнерів".

Використовуйте цей період, щоб подумати про те, яких особистих цілей ви хочете досягти, включно з будь-якою креативною діяльністю, над якою працювали. "Оскільки Венера також пов’язана з мистецтвом, ви, можливо, захочете повернутися до старих проєктів або подумати про те, у якому напрямі хочете рухатися надалі, — пояснює Белл. — Звертайте увагу на себе й на речі, які можете контролювати".

Текст: Suzanne Scott

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.