До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Плани на вихідні: 6 культурних подій у Києві, які не можна пропустити

Цими вихідними в Києві відбуваються події, які об'єднує любов до України. Можна відвідати естетичний маркет українського ремісництва на кіностудії Довженка та маркет українських брендів на Михайлівській, потрапити на прем'єру балету в Національну оперу або відвідати етнофестиваль. Vogue.ua розповідає, які 6 культурних подій відбуваються в Києві цими вихідними 22 та 23 червня.

Етнофестиваль "Країна Мрій"
Етнофестиваль "Країна Мрій"

Реклама

Маркет "Етніка. Книги. Кіно" на кіностудії імені Олександра Довженка

На території саду кіностудії імені Олександра Довженка цими вихідними відбудеться курований маркет "Етніка. Книги. Кіно". Це перший маркет сезону від Made in Ukraine, місією якого є популяризація української культури та традицій, чим команда проєкту займається вже 12 років. Протягом двох днів гості маркету перебуватимуть в естетичному світі українського ремісництва й побачать, як вироби народних майстрів гармонійно поєднуються із сучасністю. У програмі маркету — екскурсія кіностудією, кінопокази фільмів Довженка та Параджанова та освітні лекції.

Балет "Елегія воєнного часу" в Національній опері

Коли у київських театрах постійні аншлаги, це тільки надихає працювати над новими виставами. 22 та 23 червня в Національній опері відбудеться прем'єра балету "Елегія воєнного часу". Спектакль, поставлений відомим хореографом Олексієм Ратманським, натхнений творами українського композитора Валентина Сильвестрова й сільською музикою 1930-х років, а хореографія передає почуття стійкості, сили та надії на мирне й щасливе майбутнє.

Свято Купала на ВДНГ

Святкування Купала — особлива традиція, яку цими вихідними святкуватимуть разом з V'YAVA на ВДНГ. Усі атрибути обряду будуть присутні: хороводи, плетення вінків, обрядові співи та народні ігри. Хедлайнерами свята будуть відомі українські музиканти KHAYAT та "ГуляйГород". А кожен вхідний квиток є благодійним.

Етнофестиваль "Країна Мрій" на території Національного Ботанічного саду ім. М. М. Гришка

Протягом трьох днів, з 21 до 23 червня включно, у головному ботанічному саду Києва відбудеться найбільший в Україні етнофестиваль "Країна Мрій". Це ідеальний варіант сімейного вихідного, під час якого можна буде послухати фольклорні гурти, відвідати книжковий ярмарок, спробувати себе на різноманітних майстер-класах і ще глибше зануритися в українські традиції.

Маркет українських брендів Hey Garage Sale на Михайлівській

Агенція Public Kitchen та курований гід Києвом Hey Guide організували маркет Hey Garage Sale, на якому можна буде придбати речі від улюблених українських брендів зі знижками до 90%. 23 червня на Михайлівській зберуться містяни та українські виробники, щоб класно провести час разом та надихнутися красою. На маркеті будуть представлені Anna October, IENKI IENKI, Etnodim, Litkovska, Katsurina, Sova та інші. Частину коштів з продажу буде передано на реабілітацію українських дітей, що постраждали від жахів війни, у громадську організацію Gen.Ukrainian.

Фотовиставка Ukraine Today в Національному музеї Тараса Шевченка

Це передостанні вихідні, коли можна відвідати фотовиставку Ukraine Today від Vogue UA та британського фотографа Бретта Ллойда. У межах фотовиставки представлені світлини, які Ллойд зафіксував протягом двох візитів до України наприкінці 2023-го та на початку 2024 року. Ці емоційні кадри з прифронтових міст і відносно мирної столиці документують парадоксальне життя українців між двох реальностей.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.