До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Незламний: хореограф Олександр Чайка повернувся до спорту після важкого поранення

Нещодавно ми розповідали неймовірну історію хореографа та військового Олександра Чайки, який втратив ногу на Донеччині, пережив надскладну операцію в Україні та протезування в Штатах, і розпочав шлях реабілітації. Стійкість і незламність українців, про яку сьогодні говорить увесь світ, має наочне втілення: днями стало відомо, що Олександр Чайка повернувся до занять хореографією. Після 10 місяців боротьби за життя Олександр знов займається улюбленою справою — викладає хореографію та акробатику дітям.

Олександр Чайка
Олександр Чайка

Реклама

Нагадаємо, що 33-річний Олександр Чайка з початком повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ та боровся з ворогом у місті Попасна на Луганщині. Там у нього влучив танковий снаряд, внаслідок чого військовий втратив ногу. На його порятунок лікарі давали мізерні шанси. Але військовий впорався із цією задачею. Восени, за підтримки благодійного фонду Future for Ukraine, Олександр пройшов процес протезування та реабілітації у Медичному центрі ортопедії та протезування (MCOP) у Вашингтоні.

Історія Олександра Чайки — насамперед взірець сили, мужності та цілеспрямованості, але водночас важлива демонстрація факту, що українські військові, які пережили складні травми та протезування, можуть максимально повернутися до звичного життя.

"Просто поставте собі мету, що далі робити, — коментує Олександр Чайка. — У мене багато товаришів, які навіть після протезування повертаються на службу. Наприклад, я експериментуватиму, пробуватиму себе в різних видах спорту. Я думаю, що здатний, що я все можу, що зроблю свій внесок у спорт. Ви також можете стати прикладом сили для свого оточення й усього світу".

За посиланням читайте ще одну історію незламності: як прикордонник Олександр Морський, що втратив руку під час захисту Маріуполя, потрапив у полон в Оленівці, після обміну пройшов лікування та протезування у Києві та Львові та зміг повернутися до повноцінного життя.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.