До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Надійний тил: жіночі організації, які підтримують ЗСУ

Вже понад 600 днів триває повномасштабна війна в Україні. Захисники та захисниці невпинно та відважно боронять державу від російських загарбників. Завдяки їм, за сотні кілометрів від лінії фронту, більшість з нас має можливості продовжувати працювати, навчатися, бачитися з близькими та жити своє звичне життя. Саме тому обов'язок кожного з нас — залишатися свідомими про перебіг подій, укріплювати тил, частиною якого ми стали, й усіляко сприяти підтримці та допомозі тих, хто ризикує своїм життям щодня. У новій серії матеріалів ми публікуватимемо різноманітні добірки волонтерських та благодійних організацій, які забезпечують потреби захисників та суспільства у найскладніші для нашої держави часи. У цьому матеріалі розповідаємо про жіночі організації, які відгукуються на нагальні запити військових.

Громадська організація "ЖІНОЧИЙ ВЕТЕРАНСЬКИЙ РУХ"

Ще з часів світових воєн жінки, як і чоловіки, виконували важку роботу на передовій і в тилу. Попри це, із початком російсько-української війни 2014 року багато наших краянок пішли добровільно на фронт. "Жіночий ветеранський рух" – це консолідація жінок ветеранок, що створена для захисту прав жінок ветеранок та чинних військовослужбовиць. Окрім адвокації, Veteranka* активно займається забезпеченням Збройних Сил України. Так, на сторінці цієї ініціативи можливо долучитися до збору на зимове спорядження для ЗСУ, бронежилети для жінок-медиків, автівки тощо.

Реклама

*1 листопада в Києві пройде Vogue UA Conference. Fashion & Business Today. Частину коштів від продажу квитків буде спрямовано у фонд Veteranka, який опікується реабілітацією жінок-військових.

Волонтерська жіноча організація "ЦВІТ"

"ЦВІТ" — це дівоча волонтерська організація, яка надає допомогу бійцям в гарячих точках. З моменту свого заснування 3 березня 2022 року, "ЦВІТ" закрила понад 160 запитів від різних підрозділів ЗСУ (станом на вересень 2023 року). Дівчата займаються фандрейзингом, пошуком та закупівлею необхідних речей для військових: машини, дрони, тепловізори, ПНБ, оптика, броня, екіпа, тактична медицина, рації, генератори, старлінки. Аби допомагати військовим "ЦВІТ" колаборує з митцями, дизайнерами, представниками різних культурних дисциплін та локальними бізнесами під час зборів. Окрім того, дівчата чатсо особисто їздять на фронт аби доправити допомогу бійцям.

Громадська організація "Землячки"

"Землячки" — соціальний проєкт в підтримку жінок, які боронять нашу землю у війні з російськими агресорами. Громадська організація розповідає про жінок на фронті (висвітлення роботи, життя та побуту жінок на передовій), забезпечує захисниць необхідною амуніцією, формою (яку шиє самостійно), взуттям, захистом та комплектами "жіночої гуманітарки" тощо. Окрім того, "Землячки" опікується проєктом з психологічної підтримки та реабілітації захисниць.

Громадська організація "Українська Жіноча Варта"

Громадська організація "Українська Жіноча Варта" була створена ще у 2014 році. Основна мета та завдання організації – створення мережі жіночого руху опору. Задля цього "Українська Жіноча Варта" проводить навчання та тренінги організації: виживання в місті під час бойових дій та надзвичайних ситуацій; тактична медицина; домедична підготовка; самооборона для жінок; стрілецькі навички; психологічна підтримка тощо.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.