Мій ранок: улюблені сніданки Насті Каменських
Vogue.ua попросив своїх героїнь поділитися рецептами улюблених сніданків. Продовжує мініпроєкт співачка NK. Настя Каменських ділиться рецептами легких сніданків, що створені для літа.
Цей нескладний у приготуванні сніданок містить у собі багато корисних і смачних інгредієнтів. Я люблю фрукти й овочі, тому намагаюся їх додавати під час кожного приймання їжі. Але фрукти завжди вживаю тільки вранці.
Інгредієнти:
50 — 100 г граноли
50 г йогурту з овечого молока
50 — 100 г сезонних фруктів / ягід
Приготування:
1. Залити гранолу йогуртом. Все добре перемішати й дати настоятися.
2. Фрукти / ягоди помити й нарізати шматочками. На бажання можна залишити цілими.
3. Всі інгредієнти перемішати. На десерт можна з’їсти кілька шматочків кавуна або дині.
Після такого ситного сніданку трохи згодом (за 20 хвилин) можу випити кави на рослинному молоці. Я використовую кокосове або мигдальне. Іноді можу випити чай. Головне правило — не більш як 2 чашки на день і якомога більше води.
Ще один мій фаворит серед корисних сніданків — вівсянка. Зізнаюся, цю кашу я можу їсти щодня і, мабуть, вона мені ніколи не набридне.
Інгредієнти:
100 г вівсянки
200 мл води
50 — 100 г ягід (фруктів)
30 — 50 г горіхів
Приготування:
1. Поставити воду на плиту й довести її до кипіння.
2. Заварити вівсянку без солі й цукру. Дати настоятися.
3. Ягоди помити, фрукти нарізати. Якщо беру яблуко або грушу, то люблю їх натирати.
4. Посипати зверху кашу сирими горіхами (кеш’ю, волоський або мигдаль). Важливо, щоб горіхи були сирі. Ще маю невелику таємницю — перед вживанням я їх замочую у воді. Після цього вони засвоюються набагато краще, а корисні речовини працюють швидше.
Поєднання цих продуктів разом може зробити ранкову кашу надзвичайно смачною і корисною.
Іноді влітку мені хочеться дозволити собі на сніданок з’їсти тільки фрукти і ягоди. Замість тисячі варіацій можна взяти всього лише кілька шматочків кавуна, дині або абрикоси. Абрикос вважається фруктом, що втамовує спрагу і має багато інших корисних властивостей. А кавун я люблю з дитинства. Він завжди асоціюється в мене з літом і відпочинком.